Robert HartingFoto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
11. august 2015, 15:39

KINDEL: Kettaheite tiitlikaitsja Pekingisse ei sõida (1)

Kettaheite olümpiavõitja, maailmameister ning Euroopa meister Robert Harting teatas, et ei sõida siiski Pekingisse tiitlit kaitsma. Põhjuseks liigne risk. 

Sakslane pole endiselt täielikult taastunud septembris saadud raskest põlvevigastusest, kui ta vigastas treeningsaalis tugevalt põlve ristatisidemeid. Oktoobris käis ta ka operatsioonil, kuid taastumine kulges vaevaliselt ning oma esimese ametliku võistluse pidi ta tegema sel nädalal Saksamaa kergejõustiku meistrivõistlustel. Pressikonverentsil teatas ta aga hoopiski muud: MMile sõitmine ei tule kõne allagi. 

"Mul on võimatu Pekingis võistelda. Ma ei saa võistelda isiklike probleemide tõttu. See on liiga suur risk. Kui minu ristatisidemed läheksid veel kord katki, tähendaks see, et ma ei saaks Rio de Janeiros järgmisel aastal võistelda. Minu otsus põhineb riskil, enesetundel ja hetkevormil," sõnas kolmekordne maailmameister.

Harting tunnistas, et suurim eesmärk on siiski olümpiakulla kaitsmine ning seda silmas pidades ei võta ta enam ette ühtegi riskantset liigutust. 

Hartingute nime hoiab Pekingis kõrgel tema vend Christoph, kes heitnud tänavusel hooajal 67.93.