Brandis Raley-Ross.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
11. august 2015, 19:55

Nõutud mees Brandis Raley-Ross Kalev/Cramoga liitumisest: sain pakkumisi pea igalt poolt, kuid tahan mängida Ühisliigas ja FIBA Europe Cup'is (9)

BC Kalev/Cramo hankis endale muuhulgas Tallinna Kalevis ja Rakvere Tarvases mänginud ameeriklase Brandis Raley-Rossi, kes valis Cramo, kuna tahtis mängida rahvusvahelistes sarjades.

28aastane Ross oli läinud hooajal Tarva põhitegija, tuues 37 mängus keskmiselt 22,11 punkti. Mitmekülgse mängumehe toel jõudis Andres Sõbra juhendatav klubi Eesti meistrivõistluste poolfinaali, kus jäädi mängudega 2:3 alla hilisemale võitjale Tartu Ülikool/Rockile.

Eesti liiga läinud hooaja skoorikuninga sõnul huvitus Cramo temast suve alguses, kuid Ross ei soovinud kiirustada. „Pidin ootama, kas mind kutsutakse NBA klubide treeninglaagritesse, samuti polnud selge, kas Cramo mängib Ühisliigas ja FIBA Europe Cup'is."

Rossi allkirja väärtust tunnistab tõik, et tal oli pakkumisi igast riigist peale Hispaania. „Mul oli väga häid pakkumisi, kuid tahtsin võimalust mängida Ühisliigas ja Europe Cup'is. Samuti pole Eesti mulle võõras ning mul on siin sõpru," selgitab Ross.

188 cm pikkust pallurit meelitas Cramosse ka fakt, et klubi peatreener Alar Varrak on mehe mänguga tuttav. Lisaks ütlesid NBA meeskondade skaudid ja treenerid Rossile, et nad sooviksid teda just Ühisliigas ja Europe Cup'is mängimas näha. 

Hüpe Cramost NBAsse pole võimatu

Ross treenis suvel koos kolme NBA meeskonnaga – Charlotte Hornetsi, New Orleans Pelicansi ja Atlanta Hawksiga. Kuigi lepingupakkumist ei tulnud, pole võimatu, et hea hooaeg võib mehe unistuste liigasse viia.

„Õppisin treeninglaagrites, mida on vaja, et sellisel tasemel mängida. Kõik kolm meeskonda jälgivad mind sel hooajal teraselt, tänu millele olen väga põnevil ja soovin end tõestada," lausub Ross.

Varrak ootab Rossist suurt abi

Cramo lootsi sõnul Ross tema vaateväljas olnud ka eelnevatel hooaegadel, kuid erinevatel põhjustel on diil katki jäänud. „Ta tegi eelmisel hooajal Tarvas muljetavaldava hooaja ning loodetavasti suudab ta sama hästi kohaneda ka karmimate liigade mängudega. Igatahes ootame temalt meeskonda suurt abi," sõnas Varrak.

„Hetkel otsime veel mängujuhti ning korvi alla kahte tugevdust väljast. Lõplik välismängijate arv sõltub sellest, kellega jõuame eestlastest kokkulepeteni, sest oleme ausad, mängude graafik saab olema taas päris tihe ning vajame sellest kadalipust läbitulekuks pikka pinki."