Barcelona alistas UEFA Superkarika finaalis SevillaFoto: VANO SHLAMOV
Jalgpall
12. august 2015, 10:31

GALERII ja VIDEO | Milline väravafestival ja lõpplahendus: Barcelona unistus 6 tiitlist jäi elama

Tbilisis peeti jalgpalli Euroopa superkarikafinaal ajaloo kõige väravaterohkeim kohtumine, kus FC Barcelona listas lisaaja järel 5:4 Sevilla, seejuures mängiti normaalajal maha suisa 4:1 eduseis!

Sevilla asus kohtumist küll 3. minutil Ever Banega väravast juhtima, kuid Lionel Messi 7., 16. minuti karistuslöögid ning Rafinha värav vahetult enne avapoolaja lõppu viis Kataloonia klubi 3:1 ette. Luis Suarez jätkas Barcelona turmtuld ning tundus, et mäng on juba tehtud, kuid Sevilla ei lasknud sellel juhtuda.

57. minutil lõi Jose Antonio Reyes ühe värava tagasi ning tänu Kevin Gameiro täpsele penaltile oli vahe minimaalne. 9 minutit enne normaalaja lõppu oli täpne vahetusmees Jevgeni Konopljanka ning tablool oli viigiseis!

Uskumatu, kuid Barcelona peab tänama vahetusmees Pedrot, kes kuus aastat tagasi päästis klubile superkarika võidu Donetski Šahtjori üle. 28aastane Pedro võeti Tbilisisse kaasa tänu Neymari haigestumisele ning brasiillasel oli suur rõõm Lionel Messi ebaõnnestunud löögi järel pall tühja väravasse saata.

Meistrite liiga, Hispaania liiga ning Copa del Rey võitnud Barcelona peab kuue tiitli teenimiseks võitma veel Bilbao Athleticu vastu Hispaania superkarika ning klubide maailmameistritiitli, mille võitja selgitatakse 20. detsembril Jaapanis.