Javid HuseinovFoto: GABALA KODULEHEKÜLG
Jalgpall
12. august 2015, 11:21

Zenjovi tiimikaaslane võeti mõrvasüüdistuse alusel vahi alla

Sergei Zenjovi koduklubi Gabala kapten ja Aserbaidžaani jalgpallikoondislane Javid Huseinov vahistati, süüdistatuna aseri ajakirjaniku Rasim Alijevi mõrvaga seotuses, vahendab The Guardian. 

Väljaande Ann.az ajakirjanik Rasim Alijev kritiseeris Huisenovit pärast 6. augusti Euroopa liiga eelringi matši Küprose klubi Limassoli Apolloni vastu, kuna Huisenov lehvitas mängu lõppedes Türgi lippu.

Kuigi Küpros on suveräänne riik, on riigi põhjapool Türgi kontrolli all, mistõttu polnud Gabala ründaja lipulehvitamine Alijevile mokkamööda. "Ta ei tea, kuidas käituda ning ei tohiks Euroopas mängida," arvas ajakirjanik.

Alijev ütles, et pärast arvamusavaldust võttis temaga ühendust mees, kes väitis end olevat Huisenovi nõbu. Kui algselt sõimas mees ajakirjanikku, kutsus ta Alijevit hiljem teed jooma. Kuigi Alijev läks kohtumisele üksinda, ootasid teda teejoomise asemel viis-kuus meest, kes peksid ta läbi. Alijev suri pühapäeval haiglas ning võimud on seoses juhtumiga vahistanud kuus inimest.

Kuigi Huseinov ise peksmisest osa ei võtnud, süüdistatavad Aserbaidžaani politsei ja uurijad teda tõsisest kuriteost teatamata jätmises. Mehe koduklubi mõistis Huseinovi teguviisi hukka ja eemaldas ta meeskonna nimekirjast.

"Mitte kellelgi pole õigust kedagi ähvardada või vägivalda kasutada," sõnas klubi pressiteates. 

Huseinov on Aserbaidžaani koondist esindanud üle 40 korra ning löönud kaks väravat. Ka on ta platsile jooksnud Eesti koondise vastu. Viimati mängis ta 12. juunil EM-valikkohtumises Norraga.