50-50: Rannakoondise peatreeneri Rando Ranna (vasakul) sõnul pole võimatu, et Eesti Pärnu B-divisjoni parimaks osutub. Foto: ALAR TRUU
Rannajalgpall
13. august 2015, 08:50

Rannajalgpallikoondis sihib Euroopa kaheksa tugevaima sekka (1)

Eesti rannajalgpallikoondis mängib järgmisel nädalavahetusel Euroliiga superfinaali B-divisjonis, kust võitja pääseb Euroopa kaheksa tugevaima koondise sekka.

20.-23. augustini Pärnus mängitaval turniiril näeb maailma tugevamaid rahvusesindusi: näiteks valitsev maailmameister Portugal ning tippu kuuluvad Venemaa ja Šveits.
Eestlaste õnneks ei tule meil sellise tasemega koondistega A-divisjoni pääsemiseks heidelda, kuna meie mehed loositi ühte alagruppi Inglismaa, Ungari ja Norraga. Teises grupis võtavad mõõtu Türgi, Aserbaidžaan, Rumeenia ja Tšehhi.

Kuna Eesti võõrustab superfinaali, ei tulnud meil selleks kvalifitseeruda. Mängupraktikat käidi kogumas lisaks kodustele liivadele ka Valgevenes, kus kõrgetasemelisel turniiril koguti võit ja kaks kaotust.

Peatreener Rando Ranna arvates on Eestil B-divisjoni turniiri võitmise šanss 50-50. Midagi lihtsalt pole oodata ka alagrupiturniiril, kuna vastased pole papist poisid. „Inglismaa ja Norraga oleme omavahel mänginud. Mõlema koondisega on võidusaldo Eesti kasuks: Inglismaaga 4:3, Norraga 3:1. Nende meeskondade vastu läheme kindlasti võitu püüdma ja püüame Ungarile ka hambaid näidata."

Rannakoondise raudvara, Eesti muruvutikoondise eest väravagi löönud Aleksander Saharovi sõnul vallutab vormikõver turniiri ajaks vajaliku kõrguse. „Usun, et oleme selle suve jooksul oma vormi vaikselt kogunud ja järgmisel nädalal saavutame selle tipu, et eeskujulikult esineda. Kindlasti annab kodus mängimine ja kodupubliku kaasaelamine lisamotivatsiooni."