Oscar Pistorius on nädala pärast enam-vähem vaba meesFoto: Themba Hadebe
Kõmu
13. august 2015, 15:15

Oscar Pistorius pääseb nädala pärast vanglatrellide tagant välja

Järgmise nädala reedel möödub täpselt 10 kuud päevast, mil Lõuna-Aafrika invaspordikuulsus Oscar Pistorius vanglasse oma viie aasta pikkust karistust kandma saadeti. Juba varem oli enam-vähem kindel, et trellide taga peab ta reaalselt ära istuma just kümme kuud ning Pretoriast tulevad teated räägivadki seda keelt, et nädala pärast pääseb mees vanglamüüride vahelt välja.

Kuigi väidetavalt pole Pistorius ise oma ennetähtaegse vabastamise kohta avaldust teinud, ei näe vangla mingit põhjust, miks mees trellide taha jääma peaks. Tõsi küll, Pistoriuse karistuse kandmine jätkub onu juures koduarestis, kuid vanglaelu kõrval on see ilmselt võrdväärne vabadusega.

Pistorius mõisteti mullu oktoobris süüdi oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi ettekavatsemata tapmise eest. Mees tulistas tualetis viibinud Steenkampi surnuks, pidades teda enda väitel majja tunginud röövliks. Süüdistajate arvates tulnuks Pistorius aastateks trellide taha saata siiski tahtliku tapmise eest, protsessi kohtunik Thokozile Masipa jäi aga uskuma Pistoriuse versiooni ning mõrvas sportlast süüdi ei mõistnud.