Robert HartingFoto: FRANCK FIFE
Kergejõustik
13. august 2015, 21:43

IAAF kutsus Hartingut dopingu köögipoolega tutvuma

Kogu maailm nägi, mida arvavad Saksamaa kergejõustiklased eesotsas kettaheitja Robert Hartinguga Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) võitlusest dopinguga. Nüüd otsustas IAAF sportlastele näidata, mis tegelikult dopingulaborites toimub ning avaldas oma Facebooki leheküljel postituse, kus kutsuvad eelkõige Hartingut külla, vahendab Inside The Games. 

Saksa telekanali ARD ja Inglismaa ajalehe The Sunday Timesi andmetel on aastatel 2001-2012 võetud dopinguproovidest enam kui 800 ebanormaalsete ehk dopingu kasutamisele viitavate näitudega, kuid IAAF on nendest mööda vaadanud. 

Harting edastas seepeale koos koondisekaaslastega IAAFile muu hulgas järgmised sõnumid: "Te murdsite mu lapsepõlveunistused," "Te seadsite raha sportlastest kõrgemale," "Ma tahan võistelda puhaste sportlaste, mitte robotite vastu," "Te reetsite mu tõekspidamised!"

IAAFi otsustab end jätkuvalt kaitsta ning üritab Hartinguga sõprussidet luua. "Meile meeldiks kutsuda Robert Harting, kelle dopinguvastast hoiakut imetleme, endaga rääkima ja arutama, et me mõistaksime muresid ning selgitamaks, miks WADAl on meie koostöösse usku. Pakume Robertile võimalust tulla meie kontorisse või ühele võistlusele, kus ta saaks näha, mida sama kirglikud ja pühendunud IAAFi meditsiini ja antidopingutöötajad oma igapäevases võitluses dopinguga teevad, juurides välja ebaausaid sportlasi ja kaitstes usaldusväärse konkurentsi huvides puhtaid sportlasi."