Johanna TalihärmFoto: ALDO LUUD
Talisport
13. august 2015, 22:18

Eesti laskesuusaneiu siirdub ookeani taha: ma polnud valmis loobuma ei koolist ega spordist, seega tuli leida kolmas lahendus (5)

Eesti koondisega Sotši olümpial käinud laskesuusaneiu Johanna Talihärm teatas täna, et siirdub juba laupäeval USA ülikooli, et saaks spordi ja õpingud ühendada.

"Ühe tavalise noore Eesti neiu elus on väga olulisel kohal hariduse omandamine. Minu puhul on kuulub oluliste nimekirja ka sport," kirjutas Talihärm Facebookis. "Olles enne 22aastaseks saamist 3 hooaega MK-sarjas tiirelnud, on see olnud uskumatu aeg ja ma olen meeletult tänulik kõigile, kes on olnud mu kõrval.

Samas ei ole aasta läbi parimate suusatamistingimuste otsimine mõjunud nii positiivselt ülikooliõpingutele. Isegi kui mul on suurepärased õppimisvõimalused Tallinna Tehnikakõrgkoolis ning kadestamisväärne talispordikompleks Otepääl, on need siiski üksteisest 300 km eemal.

Kuna ma ei olnud valmis loobuma ei koolist ega spordist, tuli leida kolmas lahendus. Laupäeva hommikul võtan oma kompsud ning lendan üle ookeani, et minna õppima Montana State University-sse ning olla osa selle suusatiimist. Ma kolin kohta, kus on mäed, biathloni tiir ja ülikool kõik ühes linnas! Talvel kaitsen suusatades oma kooli au, kuid ülejäänud ajal ei jäta ka Eesti laskesuusakoondist MK-etappidel, eriti kui kaks neist toimuvad Põhja-Ameerikas."