Võrkpall
13. august 2015, 23:51

ÕHTULEHE VIDEO | Kapten Kert Toobal: Makedoonia oli natukene liiga palju paremaks saanud (1)

Eesti võrkpallikoondise kapteni Kert Toobali sõnul tuleb Euroopa liiga poolfinaalis sinisärkide vastu 3:0 võidu võtnud Makedooniale au anda.

"Makedoonia näitas, kuidas mängis üks tõeline meeskond," kiitis Toobal vastaseid. "Vahet pole, kes neil vastas on! Meeskonnad on nõnda võrdsed, et vahe oli paaris punktis, aga mis sa teed, kui üks võistkond võimalusi realiseerib ja teine mitte. Täna olid nemad selged võitjad."

Koondise kapteni sõnul omasid alagrupikohtumised, mis 3:0 ja 3:1 võideti, ilmselt mängijatele uinutavat mõju. "Natukene tuli meile üllatuseks, et see Makedoonia ei olnud enam seesama meeskond, kes meiega kuu aega tagasi Pärnus kohtusime. Teadsime, et nad mängivad paremini, aga mängisid natukene liiga palju paremini."

Toobali tundis mängu käigus mitu korda, et sinisärgis on oma mängurütmi üles leidmas ja haaravad kohe initsiatiivi, ent alati kaldus see tagasi Makedoonlaste poolele. "Liiga palju omavigu! Ma oleksin tahtnud näha, et me võtame platsil julgemalt otsuseid vastu ja oleks kannatlikkust. Me ei suuda vahepeal pead külmana hoida ja tahame asju jõuga ära võtta."

Homme ootab koondist ees madin Poolaga Euroopa liiga pronksile ning kapten lubab lahingut: "Täna õhtul võime norutada, aga hommikuks on see nägu ära klaarunud, teeme trenni ja mängime Poolaga. Seegi näitab võistkonna sisu, kui kiiresti sa suudad pettumusest välja tulla ja edasi minna."