Meelis Rooba (vasakul)Foto: MATI HIIS
Jalgpall
14. august 2015, 22:12

Meelis Rooba: raske olla rahul, kui lased lüüa neli väravat. Aga lõime liidrile viis!

Paide Linnameeskond alistas täna koduväljakul Eesti jalgpalli meistrivõistluste liidri Nõmme Kalju väravaterohkes mängus 5:4. Meeskonna peatreener Meelis Rooba ütles pärast kohtumist, et kaotas nii närvirakke kui ka kaloreid.„See oli väga raske mäng. Läksime 3:0 ette ja siis 3:3. Nii kaloreid kui ka närvirakke kadus," sõnas Rooba.

„Ma ei saa täielikult rahul olla, kuna lasime vastasel neli väravat lüüa, jääb natuke kripeldama. Andsime ära kaks lihtsalt penaltit. Samas lööme liidrile viis väravat – superemotsioon! Häid momente oli meil veelgi, kuid ei löönud kõiki ära."

Rooba lootis juba kohtumise eel teravale algusele. „Enne mängu oli põhiasi, et mängiksime hea emotsiooniga – alustasimegi väga hästi ja lõime oma momendid ära. Oleksime võinud ka 4:0 ette minna, kuid Jaspet [Uwaegbulam] ei löönud neljandat ära."

Järvamaa esindusmeeskonna loots arvab, et neljas värav oleks Kalju mänguisu ära võtnud. „Kalju lõi 3:1, meie andsime neile selle võimaluse."

78. minutil lõi jaapanlane Hidetoshi Wakui oma kohtumise teise värava, viigistas seisu 3:3-le, kuid Rooba polnud püssi põõsasse visanud. „Meie vasturünnakud olid ohtlikud. Vastane oli rünnakul, kaitseliin hõre ning teadsin, et momente tuleb. Pärast poolaega tegime ka taktikalise muudatuse ja Kaljul polnud lihtne meile väravat lüüa. Uskusin, et meil on võimalus võit ära võtta."

Järgnevad kolme minutiga lõi Paide kaks väravat, läks kohtumist 5:3 juhtima ning võitis lõpuks matši 5:4. Rooba loodab, et mäng oli Paide hooaja pöördepunktist. „Võtsime kolm punkti liidrilt, kes neid kaotada ei tohtinud. Ise tõusime võiduga kaheksandalt seitsmendaks ja oleme väljalangemistsoonist eemale jõudmas."

Kuigi Paide on 24 liigamänguga teeninud 20 punkti, usub Rooba, et kõikidel on nendega keeruline mängida. „Kõik esimesed satsid on meiega raskustes olnud – Flora võitnud viimastel minutitel, Sillamäe on punkte meile kaotanud. Me pole kellelegi lihtne vastane, keegi pole meid suurelt võitnud ja kui meil on hea emotsioon, suudame kõigi vastu mängida!"