Howard WebbFoto: JUAN MABROMATA
Jalgpall
15. august 2015, 14:13

Howard Webb: jätsin Liverpoolile penalti andmata ja karjääri lõpus pelgasin Man Unitedi mänge (4)

Inglismaa endine tippkohtunik Howard Webb rääkis telesaates, et jättis Luis Suarezi ja Liverpooli kasuks FA Cup’is penalti andmata.

Webb sõnas Fletch&Sav saates, et 2014. aastal Arsenali kodustaadionil toimunud karikamängus hindas ta täiesti valesti. Talle tundus esmalt, et Alex Oxlade-Chamberlain ja Suarez põrkusid lihtsalt kokku, kuid kordusest on selgelt näha, et tegu on penaltiga.

"Jõudsin riietusruumi, võtsin välja oma telefoni ja vaatasin SMS-e. Kui oled televisioonis näidatud mängus teinud hea esituse, siis on sõnumite arv umbes sada. Saad aru, et oled midagi valesti teinud, kui neid on üks ja saatjaks ema,“ sõnas Webb.

2010. aasta nii Meistrite liiga kui ka maailmameistrivõistluste finaali vilistanud Webb tunnistas, et karjääri lõpus tahtis ta pigem hoiduda Manchester Unitedi mängudest. "Ma ei saanud end peita sellest eest, mida räägiti (usuti, et Webb teeb liialt palju otsuseid ManU kasuks – toim.). Lootsin, et mul ei teki nende mängudest ühtki kaheldavat otsust.“

Endine politseinik lõpetas oma kohtunikukarjääri 2014. aastal. Täna on ta Inglismaa profikohtunike kogu tehniline direktor.