Rein Taaramäe.Foto: ALAR TRUU
Jalgrattasport
15. august 2015, 20:07

Rein Taaramäe teisest kohast Norras: olen veidi pettunud, kuid vormi ja jõu üle lausa uhke!

Astanas sõitev Rein Taaramäe lõpetas täna Arctic Race of Norway velotuuri kolmanda etapi teisena, kaotades kõigest kolme sekundiga Ben Hermansile. Etapijärgselt sõnas Taaramäe, et on tulemuses küll veidi pettunud, kuid oma vormi ja jõu üle lausa uhke!

Eestlane ründas teisi favoriite lõputõusul, mis oli 3,7 km pikk ja keskmise tõusuprotsendiga 7,8. Suure eeltöö tegi Taaramäe meeskonnakaaslane Tanel Kangert, kes esimese kilomeetri peal peagrupi ära väsitas.

"Ise olin heade jalgadega ja üsna kindel enda heas minekus, kuid polnud kindel, et sellist lühikest tõusu hästi vajutada jõuan. Lõpuks, kui 2 km peal paar rünnakut tegin, oli selge, et olen tugevaim, sest tuules keegi püsida ei jõudnud. Head kaardid mängis Hermansile kätte hea tiim ja vastu tuule osa viimase 1,5 km peal, kus ta meeskonna taga natukene hinge sai tõmmata ja siis selle pealt õigel hetkel mulle järele spurtida," kirjutas Taaramäe oma Facebooki fännilehel.

Kuigi etapivõit jäi kolme sekundi kaugusele, pole vändralane oma esituses pettunud. Tegi Taaramäe ju kõik õigesti, kuna ei tahtnud etappi finiši peale jätta ning vastutuules ründamine poleks arukas olnud. "Väike pettumus ikka, aga oma vormi ja jõu üle olen lausa uhke," selgitas kahekordne Eesti meister grupisõidus.

Homme sõidetakse Arctic Race'i viimane etapp, mille teine pool on künkaline, mistõttu võib üldarvestus muutuda. Taaramäe on hetkel teine, kaotades Hermansile seitse sekundit, kuid edestades Edvald Boasson Hagenit ja Silvan Dillieri 17 sekundiga.