Rolands Freimanis. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
15. august 2015, 20:32

Rolands Freimanis: veel on vara öelda, kas jõuan Kaleviga lepinguni

Tbilisi turniiril mängib Läti korvpallikoondise koosseisus ka eelmisel hooajal vahepeal BC Kalev/Cramosse kuulunud Rolands Freimanis, kellele Eesti tippklubi ka eelolevaks hooajaks pakkumise on teinud.

Läti sai küll Gruusialt valusa 76:78 kaotuse, kuid Freimanis lahkelt valmis Õhtulehega veidi vestlema. „Tervitan Kalevi fänne," lausus ta rõõmsalt. Vastasin küsimusega: kas neid võib ka õnnitleda, et teete Kaleviga uue lepingu? „Veel mitte!" naeris ta. „Jah, olen pakkumise saanud, nii-öelda tööprotsess käib. Aga ma ei tahaks seda hetkel pikemalt kommenteerida."

Küll kinnitas Freimanis, et tegemist pole tingimata mõnest tugevamast liigast või mõnelt tugevamalt klubilt pakkumise ootamisega – lõpetas ta ju eelmise hooaja Kaasani Unicsis. „Sugugi mitte. Kalev on mulle tuttav, treener jäi samaks, tean kõike, mis mind Tallinnas ootab, ja olin eelmisel hooajal seal väga rahul."

Ka Läti koondise praegust seisu iseloomustas Freimanis sõnadega „tööprotsess". „Kodus võitsime kaks mängu, siin seni kaotasime. Oleme veidi väsinud. Aga praegu ongi aeg koondisega mõndagi uut proovida, sellega kaasnevad vead-eksimused ära teha ja nendest õppida. Täpselt nagu teiegi koondisel. Me ei arva, et homme tuleb meil teiega lihtne mäng, ehkki kaotasite Gruusiale suurelt. Praegusel perioodil on iga päev erinev, üle Euroopa peetavad mängud näitavad, et kes ühel päeval võidab, võib teisel kaotada ja vastupidi. Olukord võib iga päevaga muutuda!"