Fotol Priit Rätsep (221), Tanel Leok (40), Gert Krestinov (37), Ivan Baranov (372)Foto: Rauno Kais
Auto-Moto uudised
16. august 2015, 09:08

Kõrgetasemelistel Eesti meistrivõistlustel näitas avapäeval head kiirust Tanel Leok

Tartu külje all asuvas Lange motokeskuses oli Eesti motokrossi meistrivõistluste avapäeval MX1 klassis nobedaim Tanel Leok.

Avasõidus võitlesid esimese poole sõidust esikohale kvalifikatsiooni kolm kiireimat Tanel Leok (Kawasaki, Sõmerpalu MK), Priit Rätsep (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Gert Krestinov (Honda, Motoextreme). Rätsep proovis paar korda Leokist mööduda, kuid ei õnnestunud ja sõidu teises pooles tõusis hoopis Krestinov teiseks, kuid ka tema Leokile ohtlikuks ei saanud ja nii võttis sõiduvõidu Leok Krestinovi ja Rätsepa ees. Esikuuikusse sõitsid end veel Andero Lusbo (Suzuki, Kagu MK), venelane Ivan Baranov (KTM) ja Ardo Kaurit (Yamaha, Yamamoto RC).

Teise stardi võitis Baranov, kuid Leok haaras peagi liidrikoha ja Krestinov tõusis teiseks. Kolmandale kohale heitlesid pikalt Baranov ja Rätsep ning eestlasel õnnestus lõpuks mööduda, kuid mõned ringid enne lõppu suretas Rätsep oma tsikli välja ja ei saanud seda kohe käima. Nii pääsesid temast mööda nii Baranov kui ka Lusbo. Krestinov jälitas Leokit, kelle tsikli sidur hakkas libisema, terve sõidu, kuid vahe oli pidevalt paar sekundit ja seda ruudulise lipu langemiseni. Leoki ja Krestinovi selja taga lõpetasid Baranov, Lusbo, Rätsep ja Kaurit.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Leok (50 punkti), teine oli Krestinov (44 p) ja kolmas Baranov (36 p), kellega kogusid sama arvu punkte Lusbo ja Rätsep, Kaurit oli 30 punktiga kuues.

Eesti meistrivõistluste liidrina jätkab Krestinov 134 punktiga, kellele järgnevad Rätsep (111 p) ja Lusbo (97 p).

Täna sõidetakse Langel Eesti motokrossi meistrivõistluste kolmanda etapi teine võistluspäev.