Carolina Marin Foto: BEAWIHARTA
Spordivaria
16. august 2015, 15:55

Hispaanlanna tegi sulgpalli MMil ajalugu

Indoneesias Jakartas said täna finaalmängudega lõpplahenduse sulgpalli maailmameistrivõistlused. Naiste üksikmängus võitis tiitli maailma edetabeli juht ja tiitlikaitsja hispaanlanna Carolina Marin, kes alistas Saina Nehwali Indiast 21:16, 21:19. Marin on esimene Euroopa sulgpallur, kes on suutnud MM tiitlit kaitsta ja tulla maailmameistriks kahel järjestikkusel aastal.
Meeste üksikmängus tuli teist aastast järjest maailmameistriks Chen Long Hiinast. Maailma esireket võitis finaalis Malaisia esindaja Lee Chong Wei 21:14, 21:17. Teel kuldmedalile kohtus Chen Long teises ringis Raul Mustaga, maailmameistri võidutulemus oli 21:15, 21:7.  Pronksmedalid läksid Jan O Jorgensenile Taanist ja Kento Momotale Jaapanist.
 
Aasia sportlaste domineeritud spordialal tuli kolmas medal euroopa sportlastele naiste paarismängus, kus hõbeda said Christinna Pedersen ja Kamilla Rytter Juhl Taanist. Finaalis pidid nad tunnistama hiinlaste Zhao Yunlei ja Tian Quing paremust kolmes geimis 25:23, 8:21, 15:21. Zhao Yunlei krooniti kahekordseks maailmameistriks. Teise tiitli sai ta segapaarismängus Zhang Naniga, võites oma koondisekaaslasi Liu Chengi ja Bao Yixini 21:17, 21:11.
 
Meeste paarismängus tõid kodupubliku rõõmuks kulla Mohammad Ahsan ja Hendra Setiawan. Maailma edetabelis kolmandal kohal asuvad indoneeslased alistasid üllatusfinalistid Liu Xiaolongi ja Qui Zihani Hiinast 21:17, 21:14.