Ingrid PuustaFoto: Riina Ramst
Spordivaria
17. august 2015, 11:09

Ingrid Puusta võimas saak eelolümpia teisel päeval: sõiduvõit ja kaks kolmandat kohta

Rio de Janeiros toimuval 2016. aasta olümpiaregati testvõistlusel on kahe võistluspäeva kokkuvõttes Ingrid Puusta kõrgel 4. positsioonil. Karl-Martin Rammo hoiab 18. kohta.

Teisel võistluspäeval suurepärast vormi näidanud Ingrid Puusta (NYCS) on tõusnud naiste RS:X klassis neljandaks: "Sain täna ühe sõiduvõidu ja kaks kolmandat kohta ning tunne on ülimalt hea. Nüüd tuleb meil puhkepäev, mida plaanin kasutada muuhulgas Rio vaatamisväärsustega tutvumiseks,“ sõnas neiu.

RS:X klassi liidriks on prantslanna Charline Picon.

Laser Standard klassis võistleval Karl-Martin Rammol (ROPK/TJK) nii edukas päev paraku ei olnud.

"Erinevalt esimeset päevast, mil purjetamine oli suures osas hoovuse järgi, oli täna rohkem tuule järgi sõit," rääkis avapäeva järel kolmandat kohta hoidnud Rammo.

"Esimeses sõidus plaanisin keskelt väga head starti, hoides samas oma võimalusi avatuna, et oleks aega reageerida, kui midagi juhtuma hakkab. Olin aga selgelt liiga agar ja sain kirja valestardi. Teiseks sõiduks oli mul juba selge plaan paigas. Paremalt start ja paremale minek, kuna seal on nõrgem hoovus ja loodetavasti ka tugevam tuul, nii nagu esimeses sõidus. Nii nüri kui see ka polnud, siis tuul pööras krüssu käigus aga hoopis 10-20 kraadi vasakule, mis lõppkokkuvõttes tähendas, et finišisse jõudsin 27ndana."

"Positiivne on, et tänane päev näitas mulle ära mõningad murekohad, mis Rios toimuvatel regattidel märksõnadeks võivad kujuneda - ümberlülitus ja kiire kohanemine uue olukorra, rajaga. Iga päev võib eelnevast väga palju erineda,“ võttis praegu 18. asetust hoidev Rammo oma võistluspäeva kokku.

Laseril juhib horvaat Tonci Stipanovic.