Blogid

Alati valmis! (6)

LISA KOMMENTAAR

No tegelikult22. august 2015, 11:13
Oli küll pioneeride deviis-alati valmis ( vene keeles vsegda gotov). Uurige netist, kes ei usu, häbeneda pole siin midagi.
juhan21. august 2015, 21:30
Mulle Ave väga meeldib, just selline peaks üks õige Eesti naine välja nägema. Tugev ja rinnakas. Ja mina ei usu, et ta 50-aastane on. Ma arvan, et 30.
Ma loodan küll, et Ave leiab tee koju ja annab siin oma panuse noorsoo patriootilisse kasvatustöösse.
dish21. august 2015, 16:41
1908 asutas Robert Baden-Powell Londonis esimese poiste skaudiorganisatsiooni, 1910 koos oma õega tüdrukskautide liikumise (gaidluse). Eestis alustas esimene skaudiüksus tegevust 1912 Pärnus. Vahetult peale Vabadussõda ei olnud riik skautlusest eriti huvitatud, Eesti Skautide Malev asutati alles 1920. Erilise tõuke liikumise osatähtsuse taastõusule andis "Noorte Kotkaste" organisatsiooni rajamine Kaitseliidu juures. Juhtsõna on "Isamaa auks – ole valmis!“ Noorkotka ja kodutütre vastus kõlab: „Alati valmis!“ Naiskodukaitsja vastab: "Minu kohus!"
(vaata uuemaid uudiseid http://www.vabaeestisona.com/ )
.
NSV Liidu pioneeriorganisatsioon asutati 1922. Deviis: "Võitluseks Nõukogude kodumaa eest, ole valmis!" Vastus sellele "Alati valmis!" oli laenatud skautidelt.
.
Skaudid jagunevad noorhaugasteks (7-12a) ja neist vanemateks noorkotkasteks. Kui viimaste moraalikoodeks rõhub küpsusele, siis pisemate poiste reeglistik on lõbusam, ent samuti hingepõhjani liigutav. Hundu kombed: • Noorhaugas ei vedele hommikul voodis, vaid tõuseb kohe pärast ärkamist • Noorhaugas korrastab oma voodi ise, ei oota, kuni teised seda teevad • Peseb hoolega, ei unusta kõrvu ega kaela • Puhastab oma hambaid, sest ta teab, et hambad on kõhu sõbrad • Seisab ja istub sirgelt, mitte küürus • Naerab, kui tal on valus ja vilistab, kui tal on raske • Noorhaugas püüab iga päev teha oma ligimesele head.
Lugeja 18. august 2015, 08:22
Tubli, Ave! Kirjuta just selliseid artikleid, millised Su staar-vaenlastest kommenteerijad jälle pöördesse lähevad! Saab nende nn. tublide eestlaste ja kodumaa-armastajate arvel jälle kõvasti nalja!
18. august 2015, 00:45
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kallis Korraga18. august 2015, 01:50
Miks on sinu arvates kodueestlastest "korraga" korralikud inimesed saanud? Aga t'nud aruka küsimuse eest pealkirja kohta:
"Alati valmis!´´ on Noorte Kotkaste moto : )
http://www.nooredkotkad.ee/et/missioon-ja-visioon
see oli vastus18. august 2015, 13:50
nüüd kustutatud ´´Korraga´´ kommile, kus too muusas küsis, miks pealkirjaks pioneeri deviis on. Ju hakkas tal oma idiootsuse pärast piinlik ja palus kommi kustutada.