Nõmme KaljuFoto: Stanislav Moškov
Jalgpall
18. august 2015, 20:53

REPORTAAŽ | Säärase kaitsetööga Nõmme Kalju meistriks ei tule

Tallinna Levadia püsib 18 mängu järjest kaotuseta, ent tänane väravateta viik Nõmme Kaljuga tiitlikaitsjat ei rahulda.

Kalju ja Levadia 24. vooru mäng Hiiu mändide all algas ettevaatlikult ja kompavalt kui kahe armunud teismelise esimene armatsemine. Kumbki pool ei julgenud üleliia aktiivselt tegutseda. Loogiline kah, sest eksimus nõnda varajases faasis võiks eos rikkuda õnneliku lõpu. Nii mängule kui kogu hooajale.

Tegelikult olidki külalised vääratusele lähedal juba neljandal minutil, kui nende kaitseliin ei suutnud nahkkera karistusalast klaarida ning Joel Lindpere vabalt löögile pääses. Levadia õnneks takerdus pall kaitsja kehasse.

Pusimist oli väljakul kõvasti. Söödupraaki aga vähemalt sama palju. Isegi kohutavalt palju, arvestades, et Magnus Pehrsson nimetas pooled väljakul olnuist (!) esialgsesse koondise nimekirja.

Mistap taandusid väravavõimalused kauglöökide ja standardolukordade peale. Ent neistki tekitas tõsisemat elevust vaid üks Igor Subbotini kuul, mille pidurdamiseks pidi Vitali Teleš enda siruulatust ligi 1000pealisele publikule demonstreerima.

Kuigi Kalju kaitseliin kärssas teisel poolajal nagu pannile unustatud kalapulk, raksatas 60. minutil Ken Kallaste pommlöögi tagajärjena hoopis Sergei Pareiko väravalatt. Sähvatuseks see jäigi. Enamikku teisest kolmveerandtunnist jääb iseloomustama tehniliste Tarmo Kingi ja Siim Lutsu lustimine.

Ühest Lutsu järjekordsest läbimurdest pääses Teever peaga proovima, ent Teleš tõrjus lähilöögi posti. „Davai, mehed, hakkame mängima!" kostus tribüünilt.

Ega väga ei hakanud küll. Lihtsalt Sergei Terehhovi meeskonna õnneks sai mänguaeg enne otsa, kui Levadia neid karistas. Täna Kaljul vedas, aga sellise kaitsemänguga meistriks ei tule!

Sillamäe Kalev alistas 1:0 Ratnikovi väravast Paide, Pärnu Linnameeskond viigistas 2:2 Narva Transiga.