Vasakult: Sander Pärn, Chris Atkinson, Dale Moscatt ja James Morgan. Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
19. august 2015, 18:15

Sander Pärn alustas WRC kandidaatrallit katsevõiduga

Sander Pärn ja James Morgan alustasid Pekingi rallit esiveoliste autode arvestuses katsevõiduga. Erinevalt MM-sarjast sõidab ekipaaž Pekingis esiveolise Volkswagen Golfiga.

Esimene kiiruskatse oli ralli publikukatse, mis sõideti väiksemal ringrajal ja sellel olid Pärn ja Morgan oma klassi ning esiveoliste autode arvestuse kiireimad, edestades 3,8 kilomeetrisel katsel järgmist esiveolist autot kaheksa sekundiga.

Katse võitsid WRC-sarjast tuttavad Austraalia sõitjad Chris Atkinson ja Dale Moscatt, kes sõidavad FAW Volkswagen meeskonnas neljaveolise Volkswagen Golfiga, edestades Subarul sõitvaid Mark Higginsit ja Darren Garrod'it 5,6 sekundiga. Pärn ja Morgan on absoluutarvestuses 12. kohal.

"Ralli algas meile hästi, tänane katse oli sissejuhatus ja homme algavad pikemad ja tõsisemad katsed. Meeskond on väga rahul, juhime nii üldarvestuses (Atkinson) kui esiveoliste arvestuses," oli Pärna kommentaar peale avakatset.

Pekingi ralli on järgmise aasta WRC kandidaatralli. Ralli ise koosneb üheksast kiiruskatsest, millest üks on kolmapäeval sõidetav publikukatse ringrajal. Kiiruskatsed, peale ringraja on üsna lähedal kuulsale Hiina müürile. Peale rajaga tutvumist ütles Sander Pärn, et ralli sõidetakse neljapäeval ja reedel kahel kiiruskatsel, mida läbitakse mõlemas suunas.

„Üks katse on laiem ja kiirem, teine aga tehnilisem ja kitsam. Tegu on väga heade katsetega ja ralli kohapealne korraldus on suurepärane ning meeskond professionaalne," rääkis Sander Pärn.

Tänavu autoralli MM-sarjas DMACK meeskonnas ja M-Sport meeskonna ettevalmistatud Ford Fiesta R5 autoga osalevad Sander Pärn ja James Morgan kutsuti osalema Pekinigi rallile, mis on Hiina autoralli meistrivõistluste etapp. Kutsujaks on Hiina Volkswageni tootja ja FAW Volkswagen meeskond. Võistlusautoks asfaldil sõidetaval rallil on esiveoline ja 340 hobujõuline, Prodrive poolt ehitatud Volkswagen Golf.