Raul Must.Foto: MATI HIIS
Spordivaria
20. august 2015, 12:21

Raul Must: sain olümpiakvalifikatsioonis väga head punktid!

Täna hommikul Sofia sulgpalliturniiri võitnud Raul Must rõõmustas esikohast veelgi enam selle üle, et saavutatud tulemus tähendas taas suurt sammu teel Rio de Janeiro olümpiamängude suunas.

"Sain täpselt need punktid, mis lähevad edetabelis ühe hea võistlusena arvesse. Võin julgelt väita, et olen olümpiamängudele pääsemisele väga lähedal," ütles Must. "Aga meie tiimi maksimumeesmärk pole mitte mängudele pääsemine, vaid olümpiamedali võitmine."

Eesti esireket on viimase kuu jooksul tõusnud maailma edetabelis 71. kohalt 47ndaks. "Tegin väga hea võistluse Vladivostokis ja jõudsin MMil teise ringi. MMi järel tekkis väike pingelangus, kerge vaimne ja füüsiline väsimus. Treener Mart Siliksaar tegi ettepaneku võtta risk - pärast MMilt Euroopasse naasmist ei võtnud ma viis päeva üldse reketit kätte. See oli väga hea otsus, kuid siin Sofias läksid esimesed mängud muidugi tunnetuse tagas saamisele. Mida mäng edasi, seda paremaks esitused läksid. Mõni mäng venis kolmegeimiliseks, aga veerand- ja poolfinaalivastased mängisid väga hästi," võttis Must oma viimased nädalad kokku.

Järgmisel nädalal osaleb Must klubimängudel Taanis, ta loobus septembri algusse plaanitud edetabeliturniirist Belgias. "Teen hoopis septembris Tartus kahe ja poole nädala pikkuse treeningutsükli, analoogse sellega, mis mõni kuu tagasi Hispaania mägedes, kus rõhk taastavatel ja kogumistreeningutel. Seejärel osalen oktoobris neljal suurel turniiril - kui neil hästi läheb, on eesmärk liikuda edetabelis 40 parema sekka."