Markus LukkFoto: Arno Saar
Rannajalgpall
20. august 2015, 21:29

Eestile trillervõidu kindlustanud Puuri-Lukk: "Loodetavasti said pealtvaatajad vinge emotsiooni!" (2)

Pärnus toimuv rannajalgpalli Euroliiga superfinaal algas võõrustajate jaoks ülipineva mänguga: Norra vastu oldi ees 2:0, 3:1, 4:2 ja veel minut enne normaalaja lõppu 5:4, kuid jonnakad skandinaavlased jõudsid siiski viigini. Et ka lisaaeg 5:5 seisu ei murdnud, tuli appi võtta penaltid ning terve mängu hiilgavalt esinenud Eesti väravavaht Markus Lukk suutis tõrjega Eestile 3:1 võidu kindlustada.

"Penaltil on ründajal kohustus see realiseerida, väravavaht saab olla pingevabalt," võttis Lukk mängu lõpphetked kokku. "Tegelikult oleksin pidanud juba esimese löögi ära tõrjuma, aga õnneks tuli see teinegi."

Puuriluku sõnul ei teinud Eesti Norra vastu oma parimat esitust: "Nende väravad tulid pooljuhuslikult ja lihtsatest olukordadest. Jäime hätta kui nad kõrgelt pressima tulid. Aga eks siit ole meile ühtteist õppida – esimene mäng on nüüd mängitud ja esimene sabin ka möödas. Loodetavasti said ka pealtvaatajad mängust vinge emotsiooni ja nad tulevad meile järgnevatel päevadel üha rohkem kaasa elama." Seda viimast on siiski raske ette kujutada – veel mõned minutid enne Eesti mängu algust oli staadionile pääsu ootavate fännide järjekord 50 meetri pikkune ehk matš läks täismajale.

Rannajalgpalli reeglite järgi toob normaalajal võetud võit kolm, kolmel lisaminutil saavutatud edu kaks ja penaltitriumf ühe punkti. "Tähtis on see, et võit tuli! Nemad said tabelisse null punkti, meie rohkem," rõhutas Lukk, et kõige tähtsam oli see ükski silm tabelisse saada. Võiduga ollakse jätkuvalt oma õnne sepad: kui homme Inglismaa ja laupäeval Ungari (britid olid täna madjaritest 3:1 paremad) alistatakse, mängitakse suure tõenäosusega pühapäeval B-divisjoni esikohale.

A-divisjoni matšidest oli Superfinaali avapäeval põnevaim MMi poolfinaali korduskohtumine Portugali ja Venemaa vahel. 3:3 lõppenud normaal- ja lisaaja järel osutusid maailmameistrid portugallased penaltitel paremaks 3:2.