Petter NorthugFoto: Matthias Schrader
Talisport
21. august 2015, 14:19

MIS LAHTI? Northug sai jooksurajal suusanaistelt haledalt peksa (1)

Norra suusatäht Petter Northug on vaikselt juba oma hooajaga pihta hakanud, kui teeb kaasa Norras toimuvalt nelja ala võistlusel Toppidrett Veka. Eile peetud mäkkejooksul ei suutnud ta aga 81. kohale kõrgemale tõusta, kaotades võitjale Didrik Tønsethile 12 minutiga, suisa 9 minutiga jäi ta maha ka Norra suusanaisest Therese Johaugist!

"Mäkketõus ei ole minu teema, kuid alati proovin paremini joosta. Kes siia tulid, jooksid kiiresti," tõdes ta Adressavisenile.

"Ma üritan loomulikult suuskadel kiirem olla, kuid võinuks ka täna jalgu kiiremini liigutada. Ma mõtlesin sellele juba stardikoridoris, kuid mul polnud mingit võimalust ja see oli imelik. Parem oleks, et nii talvel ei juhtu," ütles ta.

Northug oli eriti kriitiline aga teiste murdmaasuusatajate suhtes, kes võistlusele kohale ei tulnud. 

"Nii see paraku on, et kui tegu on mäkkejooksuga, siis meeste koondis keerutab end välja. Kui aga jagatakse meistrivõistlustel koondisekohti või pääsmeid MK-etappidele pääs, on kõik platsis. Siin inimesi kohale ei tule ja annavad võidu kui kandikul. See paneb mõtlema," ütles ta ning süüdistas selles treenereid.