Grit ŠadeikoFoto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
21. august 2015, 17:56

Šadeiko leidis Jaapanis hüppekindluse (1)

Eesti aja järgi eeloleval ööl Pekingis MMil startiv seitsmevõistleja Grit Šadeiko säras enne etteastet nagu päike – Anne Mägi õpilane on heas vormis.

Šadeiko jäi viimase ettevalmistuslaagriga Jaapanis väga rahule. "Seal oli mõnus, sportlasi polnud liiga palju," rääkis 26aastane mitmevõistleja. "Kaugushüppetrenniks loodi võistlusega ligilähedased tingimused."

Kõige olulisemaks peab Šadeiko hüppekindluse taastamist. "Kui ma juunis klubide karikavõistlustel kaugushüppes jalga vigastasin, siis hakkasin natuke pelgama. Aga nüüd Jaapanis leidsin oma hüppe uuesti üles."

100 m tõkkejooksus ihkab Šadeiko teravalt alustada, mis tähendaks isikliku rekordi 13,28 parandamist. Auahnete plaanidega läheb ta ka kõrgust hüppama. "Kõrguses tahaks kaane lõpuks pealt ära lüüa," sõnas Šadeiko. "Treeningud on küll paljulubavad olnud."

Kuuli on Šadeiko treenis tõuganud 13 meetri kanti, aga võistlustel kipub raudmuna varem maanduma. Vaatame, kas nüüd õnnestub oluliselt pikem tõuge teha ka võistluse ajal.

Euroopa karikavõistluste superliigas odaviskes isikliku rekordi 50.68 püstitanud Šadeiko märkis, et täishoolt pole ta oda visata saanud. "Miski sikutab õlga," avaldab ta väikse probleemi.

Oma eesmärki Šadeiko otseselt välja ei öelnud, ent Eesti rekordi ehk 6221 punkti parandamine oleks üpris loogiline siht. "Loodan kõigil aladel juurde panna," nendib Šadeiko, kelle hooaja tippmark 6196 punkti sündis pärast jalavigastust. Toona polnud võimalik trennis kiireid liigutusi teha.