Rasmus MägiFoto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
21. august 2015, 18:04

Rasmus Mägi viimane MMi eelne trenn õnnestus hästi

Eesti mullune parim sportlane Rasmus Mägi astub Eesti aja järgi eeloleval ööl MMil areenile 400 m tõkkejooksus. Siis saab selgeks, kas finaal ja eriti medali jahtimine tuleb üldse kõne alla.

Mägi andis MMi eel vormile viimase lihvi Jaapanis Marugames, kus praegu harjutab Eesti koondise suurim medalilootus Gerd Kanter, kellel on täna kavas kontrollvõistlus.

"Jaapanis oli hea rahulik MMiks valmistuda," rääkis Mägi. "Selles mõttes oli laager õigel ajal ja õiges kohas. Usun, et jalad on kergemad, kui nad on sel hooajal varem olnud."

Meenutagem, et 9. augustil püstitas Mägi Eesti meistrivõistlustel oma hooaja tippmargi 48,65, mis tõstis ta maailma edetabelis 11. kohale.

"Eestikad näitasid, et seis on normaalne," mõtiskles Mägi treenerist isa Taivo. "Ka pärast seda on töö täkkesse läinud. Tänane soojendustreening oli igatahes korralik."

Samas osutasid nii Mägi kui ka tema isa, et juba eeljooksus tuleb korralikult gaasipedaalile vajutada. "Väga paljudel sportlastel on just eeljooks koht, kus isiklikke rekordeid püstitada. Kaks aastat tagasi olin Moskva MMil samas seisus."

Taivo Mägi lisas: "Eeljooks näitab ära Rasmuse ja ka tema konkurentide seisu. Seda ei saa kergelt võtta, sest poolfinaaliks on vaja saada hea rada."