Giovanni TrappatoniFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
23. august 2015, 15:01

Aivar Pohlak: Eesti Jalgpalli Liit ei ole Trapattoni vastu kunagi huvi tundnud

Itaalia jalgpallitreener Giovanni Trapattoni sõnas hiljuti Itaalia väljaandele La Repubblica, et tema vastu on viimastel kuudel huvi tundnud nii Soome kui Eesti koondis. Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak lükkas itaallase öeldu täielikult ümber.

"Ei, Eesti Jalgpalli Liit ei ole Trapattoni vastu kunagi huvi tundnud," sõnas Pohlak Soccernetile. "Aruteludel, mis eelnesid Magnus Pehrssoni lepingu pikendamisele nii tehnilises osakonnas kui ka juhatuse tasandil, kaaluti lisaks temale vaid põhimõttelist tagasiminemist eestlasest treenerile.

Ka Soome koondist puudutav tundub ebaloogiline, sest meie põhjanaabrid otsisid treenerit läbi konkursi ja mulle teadaolevalt ise viimastega ei kontakteerunud. Itaalia jalgpallikultuur ei ole ka liiga tihedalt seotud sellega, kuidas me Eesti jalgpalli arengut näeme ja ausalt öeldes ei ole jalgpalliliidus kunagi arutatud ühegi itaallasest treeneri palkamise võimalust ega isegi mitte sellel suunal mõeldud."

Muide, Trapattoni oli see mees, kes juhendas 2011. aasta sügisel kuulsas play-off mängus Iirimaa koondist. Iirimaaa koondis oligi 76aastase mehe viimane töökoht. Sealt vabanes ta 2013. aasta septembris.