Justin Gatlin.Foto: GREG BAKER
Kergejõustik
24. august 2015, 21:45

Justin Gatlin boikoteerib Suurbritannia meediat, sest "nad kirjutavad vaid dopingust ning üritavad Gatlinit halvas valguses näidata" (1)

Kergejõustiku MMil meeste 100 meetri jooksus hõbeda võitnud Justin Gatlin boikoteerib Suurbritannia meediat, kuna ameeriklase agendi sõnul kirjutavad britid Gatliniga seoses vaid dopingust ning üritavad teda halvas valguses näidata.

33aastase ameeriklase dopinguregister on teada-tuntud. Gatlin on kahel korral vahele jäänud keelatud ainete tarvitamisega, kuid on iga kord edukalt tippsporti naasnud. 

Pärast eilset 100 meetri finaali, kus Gatlin jäi napilt alla Usain Boltile, ei andnud ameeriklane briti ajakirjanikele ühtegi intervjuud. Mehe agent Renaldo Nehemiah ütles, et Gatlin boikoteerib Suurbritannia meediat.

"Tunneme, et nad on meie vastu ebasõbralikud olnud. Gatlinist pole pikka aega midagi positiivset kirjutatud, ikka ja jälle räägitakse dopingust ning teda üritatakse näidata halvas valguses," ütles Nehemiah.

Agent jätkas: "Et oma eneseväärikust hoida, tunneb Justin, et tal pole mõtet Suurbritannia žurnalistidega suhelda. Sellest on kahju, kuid ta on pidevatest rünnakutest solvunud. Eriti "täname" siinkohal BBCd, kelle reportaažid on olnud kallutatud."

Gatlin on öelnud, et pole rahul tõiga üle, et teda karistatakse endiselt üle kümne aasta taguse juhtumi eest. 15 aastat tagasi jäi atleet esimest korda vahele keelatud ainete tarbimisega.