Anne ja Toivo MägiFoto: Arno Saar
Kergejõustik
25. august 2015, 12:22

Anne Mägi: nii pettunud Rasmust pole ma näinudki!

Pekingis toimuval MMil 400 m tõkkejooksus poolfinaaliga piirdunud Rasmus Mägi oli treenerist ema Anne Mägi sõnul pärast etteastet väga löödud.

"Nii pettunud Rasmust ma pole varem näinudki!" rääkis Anne Mägi võistlusjärgse päeva pärastlõunal.

"Ta ei ole praegugi sellest välja tulnud. Hommikul saatsime Rasmuse hotelli juures asuvasse parki ilusasse loodusse jalutama, ehk see lahutab natuke meelt."

Ühtlasi tunnistas Anne Mägi, et poja eesmärk oli väga suur. "Kui Rasmus teinuks oma jooksu, pääsenuks ta finaali," arutles ta. "Enne võistlust me Taiku (tõkkejooksja isa ja treener – toim) ega Rasmusega aegadest ei räägi. Arvan, et ta on võimeline jooksma 48,1–48,2ga."

Anne Mägi jätkab: ""Krahh" pole päris õige sõna, aga seda aega (48,76) ta siia jooksma ei tulnud. Kahjuks suurt pauku ei tulnud. Ilmselt panime viimasel hetkel kuskil mööda. Jooksust me omavahel veel rääkinud ei ole. Pärast võistlust olin nii väsinud, et jäin tugitooli magama."

Taivo Mägi: õpetlik hooaeg

Eesti 400 m tõkkejooksu rekordi 48,54 omaniku Rasmus Mägi treenerist isa Taivo Mägi nimetab tänavust hooaega väga õpetlikuks.

"Arvan, et õige valik oli hooaja alguses palju võistelda," räägib Taivo Mägi. "Rasmus sai kõvasti enesekindlust, joostes koos tugevate konkurentidega. Varem olen öelnud, et oleme targalt tegutsenud. Aga võib-olla olen mina ka väikseid vigu teinud. Eks pikem ja põhjalikum analüüs alles tuleb. Rasmusel on veel paar jooksu ees, tahaks õiget tulemust kätte saada."