Anastassia Morkvokina ja Keith BoanasFoto: Teet Malsroos
Jalgpall
27. august 2015, 22:49

KOLM AASTAT MOOSIMIST: Naisvutilegend Morkovkina nõustus lõpuks hõbemärgi väärilisele mängule tulema

Homne Eesti ja Läti naiste jalgpalli Balti turniiri kohtumine on eriline. Nimelt õnnestus koondise peatreener Keith Boanasel lõpuks moosida kolm aastat tagasi koondisekarjääri lõpetanud naisvutilegendi Anastassia Morkovkinat oma 75. mängule tulema.

Kui meie meesjalgpallurid teenivad jalgpalliliidu hõbemärgi 100 koondisemänguga, siis naissoost pallivõlurid teenivad sama autasu 75 matšiga. Naiste koondise läbi aegade suurimal väravakütil (40 väravaga – M.T.) jäi aga kolme aasta eest täpselt üks mäng puudu. Kolmapäeva õhtul potsatas ajakirjanike postkasti teada, et 34aastane Morkovkina naaseb rahvusnaiskonda ja kerkib Kaire Palmaru kõrval teiseks 75-mängu-klubi liikmeks.

„See ei ole tegelikult tagasitulek. See on üks ja ainuke mäng, millest Keith tegelikult viimased kolm aastat rääkis," sõnas päevakangelane enne tänaõhtust treeningut Õhtulehele. „See on väga tähtis number ja tähtis tema jaoks, et ma mängiks ära 75. mängu. Kõik need aastad mõtlesin, kas mängida või mitte. Nüüd tuli elutark mõte, et võiksin ära mängida, sest see on tunnustus minu poolt neile, kes tegid minust selle inimese, kes ma praegu olen."

„Ta puikles pikka aega vastu, sest ta kartis, et mõni teine koondislane ei vaata sellele hästi," lausus treener Boanas. „Ma veensin teda, et mängijad austavad teda ja et ta väärib seda hõbemärki. Ütlesin talle, et sa pead tulema ja mängima. Pika jutuajamise peale ta nõustus. Olen väga rõõmus selle üle."

Kas homme kell 18 algav kohtumine Lätiga on legendi lahkumismäng, ei saa veel kindlalt väita. Pole välistatud, et Pärnu JK ründaja kimbutab pühapäeval ka Leedu naiskonda. Õhtuleht teeb mõlemast Eesti koondise mängust otseülekande.