Ainsa eestlasena jätkab velotuuri Josten VaidemFoto: Ahto Puu
Jalgrattasport
28. august 2015, 10:41

Eesti noorrattur kukkus Tour de l'Aveniril kuristikku (7)

Eesti U23 maanteekoondis alustas Tour de l'Avenire heade tulemustega, kui Aksel Nõmmela oli aktiivseima ratturi särgi endale juba kindlustanud ning teeninud etapilt teise koha. Paraku võttis võidusõit võttis meie noormeeste jaoks dramaatilise ja ootamatu pöörde: kui üleeile oli Mihkel Räim katkestanud kukkumise tagajärjel ja Oskar Nisu rehvi purunemise tõttu, siis eilne päev oli Eesti koondisele veelgi raskem.

Aktiivseima ratturi arvestuses liidriks tõusnud Aksel Nõmmela oli rohelise särgi endale juba kindlustanud, sest rohkem aktiivsuspunkte käesoleval velotuuril ei jagatud. Kahjuks oli Nõmmelal eile kehv päev ning noormees ei suutnud peagrupi tempos püsima jääda. Nõmmelale jäid appi Silver Mäoma ja Timmo Jeret, et Aksel kindlasti ajalimiidis finišisse aidata. Kahjuks said mägisel etapil olnud keerulised laskumised tööd teinud Timmo Jeretile saatuslikuks, kes pidi läbi elama raske kukkumise.

"Silver ja Timmo tegid Akseli jaoks tööd, et roheline särk Eesti koondisele tagada, kuid kahjuks ühel laskumisel Timmo kukkus ning lendas üle teepiirde kuristikku. Aksel ja Silver jäid koheselt pidama, sest kukkumine oli tõsine. Timmo kuristikust kätte saamiseks oli vaja teha inimkett, sest muudmoodi ei olnud võimalik sinna ligi pääseda. Õnneks oli kohe läheduses ka koondise massöör Martin Puusepp,“ rääkis koondise juhendaja Rene Mandri.

Kukkumise tagajärjel mõranes Timmol selgroo ogajätk ning tekkis peapõrutus, kuid tänase päeva jooksul peaks rattur kodusele ravile pääsema.

Kuna kahe viimase etapi jooksul on viis Eesti koondislast pidanud katkestama, siis ainukese Eesti ratturina jätkab Tour de l'Avenirel veel Josten Vaidem.