TUBLID: TTÜ tantsugrupp on sarnaselt korvpalluritega teinud ära kõva töö ja samuti «teeninud koha EMile». Foto: Alar Truu
Korvpalli EM 2015
29. august 2015, 07:00

Mitte ainult Eesti korvpallurid – ka tantsutüdrukud pääsesid Riiga! (3)

Eesti esindatus Euroopa korvpallimeistrivõistluste alagrupiturniiril Riias ei piirdu ainult rahvusmeeskonna ja tuhandete fännidega. Veidi enam kui nädal enne võistluse algust kinnitati TTÜ tantsutüdrukutele ja -poistele – olete teretulnud esinema!

Seega saab Eesti publikule hästi tuttav tantsutrupp teha rahvusvahelisel areenil oma seni tähtsaimad etteasted. Riia projekti vedanud Kristi Aedma, kes ka ise kuulub tantsijate sekka, ütles, et uudis teatavaks saamisel polnud rõõmul piire. Ja mis neile samuti tähtis – esineda saadakse just viiel Eesti koondise mängul!

"See oli meie palve korraldajatele," muheleb Aedma. "Tahame oma meeskonnale kaasa elada! Meid hoiatati, et kui vaja, tuleks veel mõni mäng ette võtta. Tean, et EMil esineb ka kolm parimat Läti gruppi. Kas keegi veel, selle kohta praegu info puudub. Algselt oli juttu ka leedulastest – et kõik Balti riigid oleksid esindatud."

Kuidas aga TTÜ tantsijad "oma EMi koha" kätte said? "Kui selgus, et Eesti meeskond läheb Riiga, hakkasid ka tantsijad küsima: kuidas oleks võimalik sinna saada? Eesti korvpalliliit suunas meid oma Läti kolleegide juurde. Lätlased kutsusid meid külalisesinejana oma all-star mängule, et näha, mida endast kujutame. Läti enda tantsugrupid aga võistlesid seal, selgitamaks välja, kes EMile pääsevad," tutvustab Aedma.

"Juuli keskel saime esimese jah-sõna, kuid FIBA kontrollis veel kõik asjad üle. Saatsime neile kõigi kavade videod. Siis pildid riietusest – et kõik logod oleks õigesti ning riided poleks liiga paljastavad, samuti kuulati kõik muusikalood üle."

Grupp on EMi tarvis ette valmistanud 15 tantsukava, Riias esineb 18 tantsutüdrukut ja 5 poissi. "Enamuse kavadest saime kodusel nelja rahvuse turniiril ära proovida, kuid paari-kolme mitte – kahjuks võeti seal vähe time-out’e," naerab Aedma, kes ise on ka üks treeneritest Sandra Raju ja Laura Karindi kõrval.

Huvitav on asjaolu, et korraldajad küll vajavad tantsutüdrukuid, kuid nood peavad EMil esinema kas enda või toetajate rahakoti peal – see käib ka lõunanaabrite gruppide kohta.

"Korvpalliliit aitas majutuse leidmise, meie oma toetajad rahalise poolega," tänab Aedma.

"Kõik meie grupi tüdrukud ja poisid on ülimotiveeritud! Ütlesin neile juba juulis, et pange septembrikuus endal üks nädal kinni. Meil avaneb võimalus esineda suurel Riga Arenal. Miks mitte ei võiks see avada tulevikuks ukse veel kaugemale, MMile või olümpiamängudele," mõtiskleb Aedma.