Keith Boanas Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
29. august 2015, 10:25

Keith Boanas: proovisime kõigest väest Morkovkinat väravani aidata

"Te ei taha minuga rääkida," poetas Eesti naiste jalgpallikoondise peatreener Keith Boanas eemalt, kui nägi, et paar ajakirjanikku soovivad temaga vestelda. Eilne 1:0 võit Balti turniri avamatšis Läti üle teda ei rahuldanud.

"Olen pettunud mängu alguses," tunnistas Boanas. "Esimesel 15-20 minutil tegime vigu, andsime väga pahasti palle ära ja meie söödud ei jõudnud keskväljal kuidagi omadeni. Arutlesime eile (üleeile - M.T.), et tahame mängida lühikeste söötudega, aga mängijad peavad mõistma, millal see ei toimi.

Jõudsime selle arusaamani alles vaheajal, kui vaatasime statistikat. Ütlesin, et see peab muutuma. See oli minu jaoks ainus probleem. Olin rahul pingutusega ja võimaluste loomisega, aga vastaste võimalused tulid puhtalt sellest, et me kinkisime ise neile palli, mitte nad ei võitnud seda. See oli pettumus, sest trennis näisid meie söödud ja liikumised head ning meil on mängijad, kes suudavad söödumängu mängida.

Teine poolaeg oli palju parem: tekitasime ohtralt võimalusi. Minu arvates oleks mõnel teisel päeval, mõne teise kohtunikuga võinud olla mõlema värava all ka üks penalti. Aga klišee ütleb: võit on võit! Ja see on kõige tähtsam." 

Homme kell 16 kohtub Eesti leedulannadega, keda veebruaris sisehallis 2:0 ja 3:0 võideti. Loomulikult läheb Eesti väljakule vaid võidumõtetega. "Meil on üks puhkepäev, neil pole. Tulen vaatan homme (täna - M.T.), mida Leedu endast kujutab. Arvatavasti peame tegema pühapäeval vahetusi, sest meil on mõned pisivigastused ja peame nende eest hoolitsema. Mängijatel on vaja pärast ka liigas mängida ja ma ei taha neid sinna vigastena tagasi saata," ütles 2009. aastast meie naiste vutti arendav inglane.

Boanas ei kahtle hetkeksi, et Anastassia Morkovkina vääris oma 75. koondisemängu täielikult. "Oleks olnud fantastiline, kui ta oleks värava löönud. Me proovisime kõigest väest teda selleni aidata. Kui meile oleks penalti antud, oleks kindlasti tema löönud," ütles Boanas. "Usun, et nautis seda kogemust ja tüdrukud nautisid tema kohaolekut.

Ma loodan, et ta hakkab kunagi tulevikus treeneriks. Tema kogemusega mängijat on meil kindlasti vaja mängu juures hoida. Me ei saa säärase pagasiga mängijaid lihtsalt minna lasta. Aga probleem on, kas treeneritööga elab ära? See peab neile leiva lauale tooma."