Gerd KanterFoto: Andres Putting
Kergejõustik
29. august 2015, 16:46

KERGEJÕUSTIKU MM | Gerd Kanter: ega lõpmata ei saa õnnejumala abile ka loota! (26)

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter analüüsis MMil 64.82ga saadud neljanda koha tagamaid väga hästi. "Eesmärk oli medal," rääkis ta.

"Ja kui vaadata protokolli, siis ei pidanud selleks midagi erilist tegema. Minule oli see võistlus kogu hooaja peegel. Täna oli enesetunne hea. Lähendajalihase valu ei andnud tunda, unustasime teibigi peale panemata. Aga mind kimbutas kangus. Ma pole häid heiteid teha saanud. See andis tunda. Esimene katse oli korralik, aga oli näha, et sinna ma püsima ei jää. Kindlasti tundsin kokkuvõttes pettumust. Pronks oli saadaval, ja kui see oleks sülle kukkunud, saanuksin tordile kirsi peale. Pronksi seis oli sama nagu kaks aastat tagasi Moskva MMil. Nüüd pani Urbanek kanna ukse vahele ja võttis medali. Ega lõpmata ei saa õnnejumala abile ka loota."

Kanter meenutas, et enne vigastust heitis ta märtsis trennis 65.40, pärast traumat on ketas vaid mõne korra nii kaugele lennanud. "Eelmisel aastal enne Zürichi EMi heitsin trennis 67.40, nüüd 64.50 kanti. Mulle meeldis, et noored mehed tulid pildile. Peale Milanovi tuleb arvestada ka Jamaika poisi ja rootslasega."