Flora - KaljuFoto: LAURA OKS
Jalgpall
29. august 2015, 18:24

GALERII JA REPORTAAŽ | Flora sai punni eest, Kalju alistati Jürgensoni penaltist (1)

Jalgpalli Eesti meistriliiga 27. vooru keskses kohtumises alistas Tallinna Flora koduväljakul tänu Markus Jürgensoni 29. minuti penaltile 1:0 Nõmme Kalju, kelle võimalused meistritiitlile pretendeerida muutusid seetõttu väga kasinaks.

Flora alustas mängu teadmisega, et käimasoleval hooajal polnud nad kumbagi tiitlirivaali, ei Levadiat ega Kaljut võitnud. Levadia käest oli lisaks kaotusele saadud kaks 1:1 viiki, Kaljult aga kaks kuiva ja nörritavat 0:2 kaotust. Et nõnda meistriks ei tule, on selge kõigile, ka Flora meeskonnale endale.

Kalju seis polnud parem, sest viimati olid nad Premium liigas võitu maitsnud 11. augustil. Seejärel olid kirjas 4:5 kaotus Paidele ning viigid Levadia (0:0) ja Infonetiga (2:2). Sellise rütmiga tiitlit ei võida.

Lisasurve asetas duelli osapooltele tabeliseis, kus nii Flora kui ka Kalju kaotasid ühe vähempeetud mängu juures tiitlikaitsja Levadiale vastavalt 5 ja 6 punktiga. Mõlemad vajasid võitu, sest kaotus tähendanuks, et tiitlivõit poleks enam oma kätes (loe: ka kõigi matšide võitmine ei tagaks kuldmedalit).

Kohtumine algas väga hoogsalt. Mõlemad meeskonnad ründasid isukalt ja kaitsesid ebalevalt. Vabalt võinuks veerand tunni järel olla seis 2:2, aga ründajate sihik jättis soovida.

Skoor avati 29. minutil, kui Flora äärekaitsja Markus Jürgenson realiseeris kindlalt penalti, mille meeskond teenis, kui Jorge Rodrigues blokeeris karistusalas käega Albert Prosa pealelöögi. Esimese poolaja lõpuni jätkus mäng, kus mõlemad kippusid kaitses vastasele kingitusi tegema, ent viimased neid vastu võtta ei osanud.

Teisel poolajal omandas mäng mõnevõrra kinnisema joone, ent võimalusi tekkis siiski mõlema värava all, kuid puurivahid Mait Toom (Flora) ja Vitali Teleš (Kalju) hiilgasid mitmete paraadtõrjetega. Kalju võttis üha enam riske ja Flora pääses sageli kontrarünnakutele, mille lõpetuseks sooritatud pealelöökidest nappis aga otsustavus ja jõud.

Kalju tõi platsile Kaksiktornid ehk Tarmo Neemelo ja Vladimir Voskoboinikov, ent nende sekkumisest ei tõusnud loodetud efekti – Flora sai õhuruumi kontrollimisega (enamvähem) hakkama. Aga üks suur võimalus avaneb üheväravalises kaotusseisus võistkonnal jalgpallis teatavasti alati ning erand polnud ka Kalju.

85. minutil valitses Flora trahvikastis segadus, mille tulemusel pääses esmalt löögile Neemelo, kes tabas posti. Sealt tagasipõrkunud palli lõi Hidetoshi Wakui, kelle soorituse blokeeris Madis Vihmann. Seejärel paistis Kalju eelkõige silma ebakvaliteetsete tsenderduste ja kohtunike sõimamisega. Kummastki tulu ei tõusnud ja vastu tuli võtta hooaja seitsmes kaotus.

Flora hooaja esimene võit Kalju (või Levadia) üle tõstis nad tabeliliidrist kahe punkti kaugusele (Levadia 62, Flora 60, Kalju 56). Rohevalged püsivad kullavõitluses, ent Kalju on sealt kõigi märkide järgi väljas, sest lisaks punktivahele vaevab nõmmekaid ka väga hõre koosseis – seoses Reginaldi ja Allan-Axel Kimbaloula ümber valitseva segaduse ning hooaja alguses põhimeeskonda edutatud noorte ebapiisava taseme tõttu peab peatreener Sergei Terehhov opereerima vaid 12 väljakumängijaga.

Meeskonnad kohtuvad uuesti juba 15. septembril Hiiul. Vahepeal ootab Florat matš Sillamäega ja Kalju sõidab külla Pärnule teadmises, et täna Flora vastu hoiatuse teeninud keskkaitsjad Jorge Rodrigues ja Alo Bärengrub on ühe kollase kaardi kaugusel võistluskeelust.