Õhtulehe intervjuu FC Flora peatreeneri Norbert Hurdaga.Video: Laura Oks
Sport TV
29. august 2015, 19:35

ÕHTULEHE VIDEO | Flora peatreener Norbert Hurt: meeskond võitles viimseni, kuni krampideni!

Tallinna FC Flora peatreener Norbert Hurt hõõgus pärast 1:0 võitu Nõmme Kalju üle rahulolust nii kolme punkti, murtud needuse (Flora polnud tänavu alistanud ei Kaljut ega Levadiat) kui ka meeskondliku esituse üle.

"Meeste tahet oli näha. Nad võitlesid väljakul viimseni, kuni krampideni. Tagasitöö kaitsesse oli meil tugevam kui varem. Just Kalju oli selles nüansis varem tugev, aga minu meeskond suutis endast kõvasti anda, et see oht ära võtta. See oli oluline."

Miks oli esimene poolaeg üpris kaootiline, kus mõlemal avanes rohkesti võimalusi? "Mõlemad on tugevad - kui pall kaitseliini jõuab, siis leidub mõlemas meeskonnas piisavalt klassi, et kaitses segadust tekitada. Eks tempo aeti nii kõrgeks, et kaitsesse jõudmine võttis mõlemal meeskonnalt lõivu. Kiire tempo tegi mängu raskeks."

Flora polnud tänavu ei Kaljut ega Levadiat võitnud. Kuivõrd oluline on see võit Flora jaoks vaimses plaanis? "Igaüks teab vastust - oluline. Küsimus on: kuidas siit edasi minna? Tähtis on näha võistkonna tegutsemises kohti, kus on vaja juurde panna. Teiseks peab sama töö säilima kõigis mängudes. Loomulikult annab väljakule pandud tahe ja taktikalise plaani realiseerimine mängijatele jõudu, et samamoodi jätkata."

Meeskond on viimase kuu jooksul kaotanud kolm põhikoosseisu liiget - Irakli Logua ja Enar Jääger lahkusid, Rauno Alliku on vigastatud. Kuidas sellega toime tulete? "Tuleb leita uutest meestest jõudu. Meil on usk igasse oma mängijasse. Küsimus pole, kas suudame, vaid kuidas suudame. Täna leidsime ka vastava koosseisuga tarvilikud lahendused."

Pärast viiki Levadiaga ütlesid, et meeskonnal on rinda kummi raske saada. Täna paistis sellega kõik korras olevat? "Jah, oli näha. Näitasime piisavalt iseloomu ilma milleta mänginuksime sarnased mängud varasematega. Õnnestus."