Õhtulehe intervjuu Nõmme Kalju peatreeneri Sergei Terehhoviga.Video: Laura Oks
Sport TV
29. august 2015, 19:56

ÕHTULEHE VIDEO | Kalju peatreener Sergei Terehhov: kui šansse ära ei löö, siis kaotadki (1)

Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov leidis pärast Tallinna Flora käest saadud 0:1 kaotust, et selles mängus sai meeskonnale saatuslikuks kehv realiseerimine. Üldises plaanis ihkaks Terehhov aga meeskonna sees suuremat konkurentsi näha.

"Kaotasime, sest kinkisime neile värava. Ei tea, mida kaitseliin ehitama hakkas. Igatahes palli kaotasime [ja sealt tuli ka penalti]. Realiseerimine jättis soovida - meil olid head võimalused juhtima minna, kui Hidetoshi Wakui lõi tühjast väravast üle ja teisel poolajal tabas Tarmo Neemelo posti tühja värava eest. Ken Kallastel ja Joel Lindperel olid head võimalused. Šansse oli, aga Flora võrku neist ükski ei läinud. Siis tulebki kaotus vastu võtta."

Vahe tabeliliidri Levadiaga on 9 vooru enne tšempionaadi lõppu 6 punkti. Milliseks hindad Kalju tiitlivõimalusi? "Eks me võitleme lõpuni. Kui enne tänast mängu oli kõik meie jalgades, siis enam mitte. Peame lootma, et rivaalid [Levadia ja Flora] kaotavad kuskil mujal kah punkte ning seejärel peame omavahelistest mängudest kindlasti võidud võtma. Nii kaua kui teoreetiline võimalus säilib, me usume seda. Aga kahjuks ei sõltu kõik enam meist endast."

Miks Reginald täna koosseisu ei kuulunud? "Eile trennis proovis, aga ütles, et 100% ta mängida ei saa. Sellepärast ei hakanud teda ka pingile võtma."

Hetkel on sul kasutada väga õhuke koosseis - sisuliselt pidid opereerima 12 väljakumängijaga. Kas näed sellises olukorras reaalset võimalust Florale-Levadiale vastu hakata? "Mis me ikka. Kui 11 meest olemas, saab ka nendega võita. 2012 tulime meistriks 13 mehega ja Hiiu vanal kunstmurul mängides (siin Terehhov eksib - 2012 mängis Kalju juba Kadrioru staadionil - toim). Nii kaua, kui mehi on, me võitleme. Ei saa öelda, et mängijad, kes olid pingil peal, poleks suutnud aidata. Andsime kõik, mis oli ja proovisime mängu päästa, aga kahjuks ei löönud sisse."

Aga kas sa peatreenerina tahaksid, et näiteks kaitses oleks tugevam konkurents, et põhikoosseisu mängijad tunnetaksid survet? "Iga treener tahab, et oleks pikem ja taseme poolest võrdne pink, sest konkurents viib edasi. Aga praegu vaadates, kuidas kaarte jagatakse, siis tänagi läks kaitsja õhuvõitlusesse ja sai kollase kaardi (jutt käib Alo Bärengrubist - toim). Imelikult jällegi. Rodgigues ja Bärengrub said täna kollased, mis tähendab, et iga järgmise hoiatusega on nad võistluskeelu all. Loodetavasti suudame järgmised 9 mängu mängida ilma kaartideta. Suhteliselt raske varieerida, kui kord on väljas üks ja siis teine põhikeskkaitsja."

Aga kolmandat keskkaitsjat sul ju ei olegi? "No nad on, aga tasemevahe on tunda. Nad suudavad mängida nõrgemad matšid, aga mängudes võrdse vastasega nagu Flora ja Levadia, siis on nendega kindlasti suhteliselt raske. Mehi on. Ma ei saa kurta, et mängijaid pole. Konkurents pole piisav, aga midagi teha pole - tuleb hakkama saada nendega, kes on."

Kas sa klubi juhtkonna poolt survet endale tunned? "Mis survet... Selge see, et juhtkond tahtis meistriks tulla ja näevad, et pärast tänast kaotust pole kõik enam meie enda teha. Eks ma kuulan nende pahameelt, aga 9 vooru on veel ees. Meie mängime edasi. Midagi teha ei ole."