Eesti naiste jalgpallikoondis peab Balti turniiri võitmiseks täna Leedust jagu saama.Foto: Teet Malsroos
Sport TV
30. august 2015, 17:58

JÄRELVAADATAV | Eesti naiskond jäi Balti turniiril kaotuseta, kuid karikaga said triumfeerida leedulannad (1)

Eesti naiste jalgpallikoondis pidas täna oma teise kohtumise 2015. aasta Balti turniiril, kui Kotka tänaval asuval Eesti Jalgpalli Liidu TNTK väljakul oldi vastamisi Leeduga. Matš lõppes 1:1 viigiga ja nii kuulus turniiri võidukarikas Leedule.

Senistes mängudes alistas Eesti reedel 1:0 Läti ja Leedu eile 3:0 Läti. Seega vajas Eesti Balti turniiri võitmiseks täna võitu, sest viigi puhul kuulunuks esikoht parema väravate vahe alusel Leedu naiskonnale.

Kuigi kohtumist domineeris selgelt meie naiskond, võitu siiski võtta ei suudetud. Mängu 56. minutil viis Rita Mažukelyte külalised kena kauglöögiga juhtima, viis minutit enne kohtumise lõppu Katrin Loo vastaste väravavahi "piruka" toel viigistas. Seejärel suutsid meie naised luua veel paar head võimalust, kuid väravasse palli ei saadud ja nii lõpptulemuseks 1:1 viik.

"Leedu oli taga väga kompaktne, nad läksid selgelt viigi peale välja," kommenteeris mängu järel Eesti koondise väravavaht Imbi Hoop. "Muidugi pettumus, kuid võrredes Läti kohtumisega oli mängupilt täna parem, nii et EM-valikmänge silmas pidades on see positiivne märk."

Kohtumist kommenteerib Mart Treial.