Eesti paarisaeruline nejapaat jätkab lohutussõidusFoto: LAURA OKS
Sõudmine
30. august 2015, 15:12

Matti Killing neljapaadi krobelisest algusest: mõnes mõttes on isegi hea, et otse poolfinaali ei pääsenud

Eesti paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Andrei Jämsä) alustas Prantsumaal Aiguebelette'is toimuvat sõudmise MMi eelsõidu viienda kohaga ja otse poolfinaali ei pääsenud. Koondise peatreeneri Matti Killingu hinnangul liiga suuri järeldusi sellest teha ei maksaks.

"Midagi katastroofilist ei olnud, lihtsalt pikk võistluspaus, ei saanud ennast korralikult käima. Alguses oli tempo hea, aga polnud sellist tõmbeviha. Koostöö oli hea, aga võtsime lühidalt kokku, et ilmselt pikk võistluspaus ei ole hästi mõjunud, ei saanud ennast läbi sõita," kommenteeris Killing meie meeste tänast esitust.

"Mõnes mõttes on ta isegi hea, et otse poolfinaali ei pääsenud. Kui otse pääsed, siis tekib selline olukord, et tuleb kolm päeva kalda peal istuda, või noh, vaikselt oma asja ajada. Nüüd saab ühe korraliku sõidu vahele. Seda täna ei olnud, et meestel olnuks hing kinni ja üldse ei jõuaks."

"Lihtsalt sõit peab hästi klappima, peab saama end tühjaks sõita. Täna see välja ei tulnud. Mehed ise ütlesid, et selle palavuse käes lihas kõige paremini ei töötanud. Hommikul käisime vee peal, siis oli nagu meie kliima, nüüd aga natuke nagu vati sees olemine. Lohutussõiduks lubab vihma, siis on ehk enesetunne ka kobedam. Meil on enne ka olnud, kui pole pikalt võistelda saanud, siis esimene sõit ei kipu kõige paremini välja tulema."

Mida see 7 sekundit teiseks jäänud Poolaga ikkagi peegeldab? "Näiteks leedukad olid 1500 peal meiega sama ajaga, aga sõitsid viimased 500 viis sekundit kiiiremini," märkis Killing. "Ega keegi end spetsiaalselt viiendaks jätnud, aga pärast poolt oli näha, et meie jaoks oli otsesõidurong läinud. Eks ta alateadvuses ikka oli."

"Meeste oma väide oli, et sellist asja ei ole, et üldse ei püsiks teistel kannul. Järgmine sõit, teistmoodi häälestamine ja siis on selg vastu seina ka, seal enam eksida ei saa," lõpetas Killing.