Keith BoanasFoto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
30. august 2015, 19:15

Keith Boanas: iga kord kui leedulannad karjusid, andis kohtunik neile karistuslöögi (2)

Eesti naiste jalgpallikoondise peatreener Keith Boanas oli mõistagi pettunud, et Eesti naiskond ei suutnud neljandat aastat järjest Balti turniiri võidutrofeed koju tuua. 

"Nad tegid täpselt seda, mida arvasime. Nad pidi ainult kaitsma, sest neile piisas viigist, et turniir võita. Ma pole pettunud, kuidas me mängisime, vaid tulemuses. Need on kaks iseasja. Mängisime iroonilisel kombel paremini kui reedel, aga me ei suutnud nende kaitset lahti muukida," tõdes Eesti naiskonna loots pärast 1:1 lõppenud kohtumist Leeduga.

"Nad istusid sügaval kaitses, meil oli raske ruumi leida. Nad olid 6-7kesi palli taga. Me ei suutnud sellest läbi murda. Tahtsime rohkem standardolukordi, poolajal keskendusime sellele, et saada rohkem nurga- ja karistuslööke. Iga kord kui nad karjusid, andis kohtunik neile karistuslöögi. See oli pettumustvalmistav. Näen seda liiga palju naiste jalgpallis. Aga ma ei taha ajada midagi kohtuniku süüks, me kaotasime, sest me ei löönud väravaid.

Neil oli teisel poolajal üks võimalus. Teisel päeval, teine väravavaht oleks selle üle lati lükanud," arutles inglane. "Aga ma ei taha kedagi süüdistada. Me oleks pidanud palli enne pealelööki ära klaarima, meil oli selleks võimalusi.

Võtsime lõpus riski ja läksime kolme kaitsja peale, mis oleks napilt ära tasunud. Me ei andnud alla, meil olid võimalused, lihtsalt kurb, et me neid ära ei kasutanud. Kui võtta asja positiivselt, siis me ei kaotanud. Oleks me 0:1 kaotunud, oleks olnud märksa nukram."