Roman Fosti.Foto: ALDO LUUD
Spordiblogi
31. august 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Maratoonarid, Haas ja Kanter (3)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 31. augusti valik:

Nädala pluss | Maratoonarid: 15liikmelises Eesti kergejõustikukoondises leidus kaks sportlast, kes suutsid Pekingis toimunud MMil eneseületuseni küündida. Esimesel võistluspäeval tegi maratonijooksus sitke etteaste Roman Fosti, kes lõpetas 20. kohaga, viimasel võistluspäeval oli peaaegu sama heas hoos tema ametiõde Liina Luik. 27. kohaga lõpetanud pikamaajooksja püstitas isikliku rekordi ja täitis Rio de Janeiro olümpia normi.

Nädala miinus | Eleriin Haas: Ebameeldiva üllatuse serveeris MMil kõrgushüppaja Eleriin Haas, kelle laeks jäi isiklikust rekordist 1.94 koguni üheksa sentimeetrit nõrgem tulemus. Loomulikult oli tema puhul objektiivne asjaolu vahetult enne etteastet põetud gripp. Paraku on õigus kurikuulsal suusatreeneril Mati Alaveril, kes on sageli rõhutanud, et haiguste ja vigastuste vältimine kuulub tippsportlaste kohustuste hulka.

Järgmise aasta ennustus | 15 % on tõenäosus, et Gerd Kanter võidab tuleval suvel Rio de Janeiro olümpial medali. Kettaheitja plussid on suur kogemustepagas ja raugematu medalinälg, miinuseks sünniaasta, seoses vanusega kasvab vigastuste oht.