Intervjuu Eesti jalgpallikoondise peatreeneri Magnus Pehrssoniga.Video: Arno Saar
Sport TV
31. august 2015, 19:42

ÕHTULEHE VIDEO | Magnus Pehrsson: Anier ja Kink pole koondises, sest hindan hetkel teisi mehi neist paremaks (1)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson selgitas meeskonna esimese trenni eel antud intervjuus muuhulgas seda, miks ei mahtunud tema valikusse Henri Anier ja Tarmo Kink.

"Mäng Leeduga on väga-väga tähis. Oleme valmis seda matši võitma. Seepärast kokku tulimegi, et teha kõik, et see siht täituks."

Mida peab Eesti tegema teisiti, kui mullu oktoobris Leedus, kui tuli vastu võtta 0:1 kaotus? "Minu jaoks on olukord toonasega võrreldes väga palju erinev. Kui vaadata Eesti meeskonna koosseisu, siis on rohkem mängijaid heas vormis. Mehed teevad koduklubide eest silmapaistvaid esitusi, mitmed löövad väravaid. Praegust olukorda aasta tagusega võrreldes leiab palju rohkem põhjuseid positiivsuse jaoks."

Kuivõrd palju mõju avaldab tõik, et tabeliseisu tõttu seisab Eesti silmitsi sundvõiduga? "Ettevalmistuses see suurt midagi ei muuda, sest igale mängule minnakse sihiga võita kolm punkti. Muidugi näitab tabeliseis, et matš on mõlema meeskonna jaoks väga oluline, aga see fakt iseenesest ei muuda midagi selles, kuidas mängule läheneme. Väljakutse on meeldiv."

Tegid nimekirja koostades mitmeid huvitavaid valikuid. Kui lihtsalt sündis otsus Henri Anier 23 mehe seast välja jätta? "Ei, üldse polnud lihtne. Aga kui hindasime oma valikuid ründaja positsioonil, siis tundsime, et peame valima mängijad, kelle puhul oleme kindlad selles, mida nad hetkel pakkuda suudavad. Henri on minu meelest väga hea jalgpallur, aga viimase aasta jooksul pole ta olukord klubirindel olnud positiivne. Anier pole saanud mänguaega ega löönud väravaid.

Samas koondisesse kutsutud ründajate seis on palju parem - nad mängijad ja skoorivad. Meil on Sergei Zenjov, meil on Ats Purje, meil on Premium liiga resultatiivseim mängija Ingemar Teever ja lisaks ka Igor Subbotin, keda võime ründaja positsioonil kasutada. Leidsime, et meil on ründaja positsioonil hetkel Anierist paremad variandid. Aga kui temaga rääkisin, siis ütlesin talle, et loodan väga, et ta saab taas regulaarselt mängima hakata. Olgu see siis Dundee Unitedis või kuskil mujal. Et me teaksime taas täpselt, mida ta suudab meeskonnale pakkuda."

Kui nimekiri avaldati, oli Tarmo Kink kriitiline, et teda 31 sekka polnud arvatud. Mis on su sõnum Tarmo Kingile? Kas ta jätkuvalt sinu radaril? "Mul pole talle sõnumit. Kinki ei valitud 31 sekka, sest hindame hetkel teisi tema positsiooni mängijaid kõrgemalt. Aga loomulikult pole keegi kunagi koondise juurest tõrjutud. Loeb ainult esituste tase."

Mitut punkti vajab Eesti valikmängudest, et püsida kolmanda koha konkurentsis? "Teoreetiliselt ma ei oska öelda, aga mina vaatan olukord nii: kui tahame, et saatus oleks meie enda kätes, vajame kuute punkti (kahte võitu - toim)."