Igor Morozov (paremal)Foto: MATI HIIS
Jalgpall
1. september 2015, 17:08

Vaba mees: Igor Morozov lõpetas Debreceniga lepingu ning on klubiotsinguil

Eesti jalgpallur Igor Morozov lõpetas lepingu Ungari meeskonna Debreceniga. Kus keskkaitsja oma karjääri jätkab, on hetkel ebaselge.

Kui täna hommikuks veel paberimajandus korras polnud, siis pärastlõunaks oli selge, et 26aastane Morozov Debrecenis ei jätka. "Saame kinnitada, Igor Morozovist sai eilse päevaga vabaagent. Igorit on võimalik nüüd septembris ja oktoobris uude võistkonda registreerida," sõnas Morozovi agent Andrei Stepanov Õhtulehele.

Stepanov ei soovi hetkel potentsiaalsete kosilaste osas kommentaare anda. "Praegu oli kõige tähtsam asi leping õigel ajal lõpetada ja nüüd vaatame, mida järgnevad päevad toovad," sõnas ta.

Morozov: tahaksin end Euroopas tõestada

2013. aasta Eesti tolmu jalge alt pühkinud Morozovi esimeseks välisklubiks oli Poola meeskond Varssavi Polonia, kelle ridades keskkaitsja pool aastat mängis. Seejärel siirdus ta Debreceni, kellega krooniti ta möödunud aastal ka riigi meistriks. Kuigi leping sidus teda meeskonnaga järgmise aasta suveni, oli mänguaeg viimasel ajal kokku kuivamas.

"Need [lahkumis]mõtted olid juba ammu, aga olin Debreceni mängija. Klubi juhtkond nägi olukorda oma vaatevinklist ja me ei leidnud kompromissi. Varem ei olnud see (mu lahkumine – S.J.) võimalik – kui olid mingid pakkumised, siis ei lastud minna."

Veel Ungaris viibiv Morozov ei vaata aga kõike juhtunut mustades toonides. "Kõik ei õnnestunud plaanipäraselt, aga sain siin kaks aastat veedetud ja meistriks. Aeg on edasi liikuda. Vaatame, mis tulevik toob. Tahaks Euroopasse (välismaale – S.J.) jääda ja end tõestada, aga rohkem ei saa hetkel midagi öelda. See on jalgpall – kunagi ei saa tulevikku liiga hästi planeerida."