Ingrid Puusta elukaaslasest treener Matthew Rickard silub mitmendat päeva Rio de Janeiros muljuda saanud lauda. Foto: Merili Luuk
Spordivaria
2. september 2015, 07:00

Puusta purjelauda parandati suhkruga!

Kui Ingrid Puusta ja tema kallimast treener Matthew Rickard Brasiiliasse jõudsid, tabas neid lauda lahti pakkides üllatus: laua nina oli purunenud, äsja karestatud osa laua peal aga liiga libe ning sellega oli võimatu sõita. Elukaaslased asusid asja siluma, sest ametlikus lauaparanduses oli pikk järjekord. "Öeldi, et tulge järgmisel nädalal, aga mul oli siis juba start!" meenutab Puusta.

"Kui keegi Riosse peaks jõudma, saame öelda, kus tasub poes käia või mitte, sest kammisime kogu kaubanduse läbi," lisab Rickard, tõdedes, et lisaks teipidele prooviti ka suhkrut kasutada. "Aga see hakkas reageerima ning sulas ära. Lõpuks kasutasime hoopis rula deck tape’i," ütleb Puusta. Lõpptulemus iluauhinnale ei pretendeeri, kuid sõita kannatas küll – tuli ju eelolümpialt seitsmes koht. "Mõnel on nii juhtunud, et laud lähebki keskelt pooleks. Mul oli švamm küll ees, kuid lennukisse visatakse laudu ikka täiega jõuga," tõdeb ta.

Nüüd on Puustal kolm sõiduvahendit: viimase ostis ta vaid paar nädalat kasutuses olnud laua karjääri lõpetanud ­Johannes Ahunilt. "Ühe laua saadame konteineriga Omaani MMile, üks jääb mulle koju treenimiseks ning üks jõuab peagi ka Rio de Janeirosse," selgitab Puusta.