Kaia Kanepi - Elina Svitolina 3:6, 4:6Foto: AP/Scanpix
Tennis
3. september 2015, 01:55

GALERII | LÄBI! Kanepi kaotas Svitolinale ja langeb esisajast välja (5)

Kaia Kanepi (WTA 89) ei suutnud Ameerika lahtiste tennisemeistrivõistluste teises ringis vastu saada Elina Svitolinale (WTA 17). 3:6, 4:6 kaotus ei tähenda Haapsalu piigale mitte ainult turniiri lõppu, vaid ta langeb ka järgmises maailma edetabelis esisajast välja!

Kanepi alustas matši maailma 17. reketi vastu kohutavalt. Ohtrad lihtvead tähendasid, et tal polnud võimalustki oma servi hoida ja nõnda leidis eestlanna end kiirelt 0:3 kaotusseisust. Seejärel Kanepi mäng paranes, ent ühtegi murdevõimalust tal ei tekkinud – avasett ukrainlannale 6:3.

Teist setti alustas Kanepi lootustandvalt. Pärast oma pallingugeimi võitu oli ta ka Svitolina omas 40:15 peal, ent vastane suutis neli pallivahetust järjest enda kasuks kallutada ning servi hoida. Sealt sai alguse Kanepi kurb seeria – ka järgnevas kolmes geimis oli ta korra kahe punktiga peal, ent küll olid need ta enda eksimused, küll Svitolina hea mäng, mis geimid ukrainlanna kasuks kallutasid. 1:5 kaotusseisus ja selg vastu seina andis Kanepi küll endast kõik, ent vääramatut ta muuta ei suutnud – lõppskooriks jäi 3:6, 4:6.

Kaotus tähendab 30-aastasele eestlannale, et pärast US Openit avaldatavas järgmises maailma edetabelis ei leia tema nime enam 100 parima naistennisisti seast – viimati oli ta nõnda kehvas seisus 2010. aasta maikuus, kui langes vigastusest tingitud mängupausi tõttu lausa 140. tabelireale. Nüüd tõuseb Kanepist mööda ka kaasmaalanna, Ameerikas kolmandasse ringi jõudnud Anett Kontaveit.

Täiendatud! Teoreetiliselt on Kanepil võimalik kohe ka esisajasse tagasi tõusta - ta on registreeritud tuleval nädalal Prantsusmaal peetavale 100 000 dollarili suuruse auhinnafondiga turniirile. Ent vajalikud edetabelipunktid annaks vaid võit!