Tõnu EndreksonFoto: LAURA OKS
Sõudmine
3. september 2015, 15:21

Meeletu lõpuspurdiga olümpiapileti teeninud Endrekson: väga kurnav sõit ei olnudki! (1)

Eesti paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Andrei Jämsä) pääses sõudmise MMil finaali ning kindlustas olümpiapileti. Eestlased hoidsid 500 meetri järel neljandat kohta, kuid lõpu eel tõusti võimsa lõpuspurdiga teiseks.  

"Kui aus olen, siis väga kurnav sõit ei olnudki. Esimesel distantsipoolel pidi koostööd tegema, sõit hakkas peale 1000 meetrit pihta. Ega meil üldjoontes pole kunagi värskust lõpus, kuid nüüd oli lihas hea värske ning suuteline tegema väga tugevat tööd," sõnas üks paadi liikmetest, neljandale olümpiale sõitev Tõnu Endrekson. 

Viimased 500 meetril näidati ülivõimsat minekut, hoides silmanurgas lähimate paatide - Suurbritannia, Kanada ja Uus-Meremaa minekut. "Teadsime, et peame pundis sees olema. See ongi oluline, et kedagi eest ära ei lase. Ei julge ju lasta teisi kaugele päris kaugele üle korpuse. Sõitsime tõusvas joones," selgitas ta.

Laupäeval on finaalis vastased Saksamaa, Suurbritannia, Leedu, Austraalia ja Šveits. "Leedukad on mustad hobused, hiljuti orbiidile tulnud. Finaalis loeb see, kes esimesena eest ära sõidab. Nii on parem edumaad hoida," rääkis ta.