Nõmme Kalju - FC Flora mäng Hiiu staadionil 2. juunilFoto: ALAR TRUU
Jalgpall
4. september 2015, 16:28

Hiiu staadion põrus valguskontrollis (1)

Eesti Jalgpalli Liit pidi kõrgliiga mängukalendris tegema mitu muudatust, sest Nõmme Kalju kodustaadion Hiiul pole piisavalt hea kunstvalgus. See tähendab näiteks seda, et põnevuslahing Kalju – Flora vahel peetakse 15. septembril, teisipäeval (!), kell 17.45.

"Hiiu staadioni valgustus pole selline, et seal saaks kunstvalguse käes kohtumisi pidada," lausus jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht Õhtulehele.

"Lootus oli, et sügiseks saab [staadionivalgustus] vajalikku seisu, aga kuna see ei olnud võimalik, siis tuli mänge muuta. Jalgpalliliit üritas leida ajutist lahendust, kohtusime ka KH Energiaga, kuid tehniliselt polnud see võimalik," lisas ta.

Kolmapäeval testiti staadionivalgustust, mis polnud standarditele pea ligilähedalgi. "Keskväljakul oli 200 luksi, [trahvi]kastis 100 ja nurgalippude juures 60. Korraliku teleülekande jaoks oleks vaja 500-600 luksi. A. Le Coq Arenal on valgust 1500 luksi," võrdles Uiboleht.

Uiboleht sõnas, et teema võeti üles ka hooaja alguses, kuid siis otsustati, et selle juurde tullakse tagasi sügisel. Kuna staadionivalgustust ei uuendatud, muudeti ka mängude kalendrit.