Korvpalli EM 2015
4. september 2015, 17:55

ÕHTULEHT RIIAS | VIDEO: Eesti ja Leedu fännid maksid kinni Riga Arena värskendused

Läti sisespordialade esindusväljak, 2006. aastal avatud Arena Riga, on korvpalli EMi eel läbinud suure värskenduskuuri.

"Peaaegu kõik on uus! Uhiuus mänguväljak, mis pandi maha alles viis päeva tagasi, värsked korvid, lisasime ka umbes 30 protsenti valgusvõimsust, uued tablood mõlemas väljaku otsas, uhkemad LED-reklaamid platsi ääres – kõik need peaksid kokku andma parima võimaliku korvpallielamuse," rääkis Läti Korvpalliliidu peasekretär ja Riia alagrupiturniiri korralduskomitee esimees Edgars Šneps.

Kust nõnda ohtrate värskenduste jaoks raha leiti? "Kõik asjad on üksteisega seotud ja ilmselt poleks me paljut suutnud endale lubada, kui Eestis ja Leedus poleks turniiri vastu nõnda suurt huvi üles näidatud. Tänu sellele saime teha palju rohkemat kui algselt arvasime," selgitas Šneps.

Lätlase sõnul ootab ta elevusega ka täna Riia südalinnas teineteisest kiviviske kaugusel avatavaid Eesti, Läti ja Leedu fännialasid. Et liigselt kesvamärjukest tarvitanud poolehoidjad teineteisega kraaklema läheksid, Šneps ei usu. "Me oleme ju baltlased ja peame üksteisega läbi saama," ütles ta muiates. Samas rõhutas mees, et kõrgendatud valmisolekus on nii tava-, munitsipaal- kui märulipolitsei. „Nii et ärge riskeerige rumalasti käitumisega! Ja kohal on ka Eesti ja Leedu politseinikud, kui korrarikkuja tõesti vaid ühte keelt räägib."