Korvpalli EM 2015
4. september 2015, 19:08

ÕHTULEHE VIDEO | Tiit Sokk EMi eesmärgist: play-off terendab kõigil silme ees

„Meil pole siin nõrku vastaseid, pigem on kõik tugevad. Aga play-off terendab kõigil silme ees," sõnastas Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk pärast viimast suurvõistluse eelset treeningut EMi eesmärgi.

Eestlased veetsid täna hommikul poolteist tundi Arena Rigast üle tänava oleva Olympic Centeri harjutussaalis, õhtul tegid tunnise treeningu peaareenil – nõnda, üks trenn ühes ja teine teises hallis, olid täna ette näinud korraldajad. „Hommikul vaatasime üle tšehhide mänguplaani ja selles saalis oli vaja visata," tutvustas Sokk tehtut pärast õhtust harjutuskorda.

Kuidas kavatsetakse vastase mängu murdma hakata, pealik ei avaldanud. Ta märkis – nagu juba varemgi on räägitud –, et tšehhide mäng toetub liidritele Tomaš Satoranskyle ja Jan Veselyle. „Meie ülesanne on teha nende elu võimalikult raskeks. Samas ei saa öelda, et mängu teevad ainult need kaks meest – teisi ei tohi samuti tähelepanuta jätta ja seepärast ütlesingi, et võimalikult raskeks."

Oma rünnakujoonises pole Soku sõnul mõistlik viimasel hetkel suuri muudatusi teha, peamine on stabiilsuse hoidmine. „Sel suvel on olnud mänge, kus hoidsime stabiilsust 40 minutit ning homme on väga tähtis sama suuta. Me pole võistkond, kes suudab teisi üle visata ja peame vastased kaitses maha võtma. Esimesed minutid panevad palju paika," rõhutas peatreener.