Korvpallikoondise maskott Ilves Eesti fännimaja juures.Foto: Aldo Luud
Korvpalli EM 2015
5. september 2015, 13:27

ÕHTULEHT RIIAS | Kossukoondise maskott: Eesti võidab, mul on salajased infoallikad (2)

Riia kesklinna püsti pandud Eesti korvpallikoondise fännitelgis tõmbab endale kõige rohkem tähelepanu maskott Ilves, kes on pugenud Rain Veidemani särki. Ta väitis, et Eesti kindlasti võidab täna Tšehhit.

"Mul on salajased infoallikad. Tean kõigi meeste tervislikku seisundit, samuti vastaste kõiki tugevusi ja nõrkusi. Mehed tahaksid juba ammu väljakule joosta, aga kahjuks neid veel ei lasta sinna," alustas maskott.

Mis siis tšehhide salajastest allikatest teada nõrkused on? "Näiteks üks mees pole eelmisel aastal saadud hüppeliigese nikastusest täielikult paranenud. Mõnel teisel on luudes väiksed mõrad sees, ehkki nad ise seda välja ei ütle. Ja mõni on liiga palju palliga vastu pead saanud."

Kas meie mehed pole palliga saanud, küsin ettevaatlikult? "No on samuti natuke. Aga nagu ameeriklased Afganistanis ütlesid - eestlased on kivist, meiega ei juhtu midagi, oleme vastupidavad ja säilitame kaine mõistuse."

Ilves avaldas samuti, et Arena Riga üks korv on Eesti - Tšehhi mängu ajal üks sentimeeter kõrgem ja teine sentimeeter madalam - just nii nagu Eestile parajasti sobillikum. "On paar asja veel, mis jätan enda teada," lõpetas energiline ja heatujuline maskott salapäraselt.