Tõnu EndreksonFoto: LAURA OKS
Sõudmine
5. september 2015, 17:55

Tõnu Endrekson MM-pronksist: rohkemat oleks praegu natuke palju tahta

Sõudmise MMilt pronksmedali võitnud paarisaerulsie neljapaadi kogenuim liige Tõnu Endrekson nõustus treener Matti Killinguga, et sellest hooajast võeti maksimum.

"Rohkemat oleks praegu natuke palju tahta," sõnas Endrekson. "Ettevalmistusperiood läks kohati üle kivide-kändude."

Endreksonile oli tänane medal neljandaks pronksiks maailmameistrivõistlustelt (eelmised aastatel 2005-07). Hõbedat ja pronksi 36aastasel sprotlaselt MMidelt poel õnnestunud koju tuua. „Kurb küll, et võiks ju hõbe ka kapis olla," lausus Endrekson naerdes. „Selles mõttes läks hästi ikkagi, lõpuponnistusega võtsime ära. Ega teine koht ka kaugel polnud, aga siis oleks pidanud lõpuspurdiga varem alustama. Aga need on oleksid."

Eesti nelikule tõigi täna edu võimas lõpp, sest esikolmikusse tõusti viimase 500 meetriga. Endreksoni sõnul polnud nende valitud taktika otseselt säärane. "Eesmärk oli pundis olla, et ei laseks kedagi eest ära," sõnas ta. 

„Kui alguse sõidad ökonoomsemalt ja kontrollid sõitu, siis oled suuteline seda finišit tegema. Aga on ka sõite, kus peab distantsi keskel kaarte lauale laduma, siis ei pruugi see lõpp üldse nii meeldiv olla. Sellist sprinti siis ei suudaks küll teha."