Läti korvpallifännid Foto: Aldo Luud
Korvpalli EM 2015 blogi
6. september 2015, 13:46

Merili Luuk | Korvpall või jalgpall - selles on küsimus! (2)

Reede õhtul Riia vanalinnas ringi jalutades köitis minu ja mu kolleegi tähelepanu üks huvitav olukord. Meile jalutas vastu Tšehhi jalgpallikoondis. Täiesti suvalisel Riia tänaval kohtusime väravavahi Petr Cechiga.

Lätlased ja tšehhid on Riias mõneti õnnistatud seisus: nad saavad kohapeal kaasa elada nii korvpalli EMile kui jalgpalli EM-valiktsüklile. Küll aga on lätlased vihased, sest seisavad suure valiku ees: täna kell 18.30 kohtub Läti kossukoondis Arena Rigal Leeduga, pool tundi hiljem pannakse pall mängu Läti ja Tšehhi vahel kilomeeter eemal Skonto jalgpallistaadionil.

Tšehhi poolehoidjatel võib iseenesest hea õnne korral vedada - Tšehhi kohtub päeva viimases mängus kell 21.30 Ukrainaga ning nad jõuaksid 14 minutilise jalutuskäiguga staadionilt korvpallihalli kohale küll. Lätlased on aga siiski nõutud: miks peab valima?

Eile Õhtulehega vestelnud lätlane Armis sõnas, et tema sõbrad viskavad olukorra peale kulli ja kirja. "Iseenesest on loomulikult tore, et meil on ühtäkki nii palju spordivõistlusi, mina tegin valiku - vaatan loomulikult korvpalli," ütles ta.

Ta tõdes, et fännid mõistavad, et ajagraafikud on eelnevalt pikalt paigas ning neid muuta ei saa, kuid ta arvas, et Läti kui korraldaja võinuks selle olulise vangerduse - tõsta mäng kella 15.30 peale, ära teha.

"Läti alaliit ütles, et see on tele-eetris prime time. Aga nüüd on kaks asja ühel ajal, kas see siis nende reitinguid ei mõjuta?"

Olgu, mis on, lätlaste spordipidu tõotab tulla vägev. "Kesklinnas asuval Läti fännialal läheb õhtul kindlasti peoks. Suuremaks kui teil," muigas ta.

Mida teeksid aga Sina, hea spordisõber, kui sind pandaks valiku ette - korvpalli EM-matš või vuti valikmäng?